Handbal.

Handbalul românesc a consemnat două performanțe excepționale la Campionatul Mondial Universitar, de la Malaga (Spania). Naţionala universitară de handbal masculină a României a câștigat finala după ce a învins, în finală, Coreea de Sud, într-un un meci aproape fără istoric, scor 28-20, iar Demis Grigoraș a devenit golgheterul competitiei. Echipa masculină a României nu mai câștigase acest titlu din anul 1986. La rândul său, naţionala feminină a României a obţinut argintul, în competiţia din Spania. Fetele noastre au pierdut finala chiar în faţa reprezentativei ţării gazdă, după ce au fost învinse, sâmbătă, de Spania, cu scorul de 20-14 (10-7).

 

Tenis.

Surpriză de proporții, la Wimbledon. Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic (foto), favoritul numărul 1 la Wimbledon, a fost eliminat în turul 3 al competiţiei, după o înfrângere suferită, sâmbătă, în faţa lui Sam Querrey (SUA, locul 41 ATP), în patru seturi, scor 6-7 (6-8), 1-6, 6-3, 6-7 (5-7). Eșecul în faţa lui Querrey vine după ce Djokovic stabilise un record în istoria turneelor de Mare Șlem: 30 de victorii consecutive. Tenismanul sârb a depășit vechiul record, deţinut de Rod Laver, încă de acum patru decenii. Acesta a câștigat 29 de partide la rând, în turneele de Grand Slam, în era Open, în perioada 1969-1970. Novak Djokovic pierduse ultima oară la un turneu de Mare Șlem în faţa elveţianului Stanislas Wawrinka, pe 7 iunie 2015, în ultimul act al competiţiei de la Roland Garros, scor 6-4, 4-6, 3-6, 4-6.

 

Gimnastică.

În finalele pe aparate de la Campionatele Naţionale de Gimnastică, desfășurate în acest weekend la Cluj, performerii zilei de duminică au fost Cătălina Ponor, Andrei Muntean și Marian Drăgulescu, sportivi care au cucerit câte două medalii de aur. La masculin, Marian Drăgulescu și-a reconfirmat valoarea la cele două aparate la care speră să cucerească medalii și la Jocurile Olimpice, adică la sărituri și sol, unde a obţinut două medalii de aur.  Andrei Muntean a reușit ”dubla” la inele și paralele, la acest aparat fiind notat cu 15.500! Cristian Băţagă a devenit campion naţional la cal cu mânere – 14:350, iar Andrei Groza a câștigat la bară fixă. În concursurile feminine, întreaga atenţie a fost „centrată” pe duelul dintre Cătălina Ponor și Larisa Iordache, în contextul în care cele două sportive se află într-o luptă directă pentru locul disponibil al gimnasticii feminine la Jocurile Olimpice de la Rio (5-21 august).