JO RIO 2016

Echipa Statelor Unite ale Americii a obţinut 121 de medalii la Jocurile Olimpice de la Rio, din care 46 de aur, 37 de argint și 38 de bronz. În clasamentul pe medalii, americanii au fost urmaţi de Marea Britanie, cu un total de 67 de medalii (27 aur – 23 argint- 17 bronz). China a fost a treia, cu un total de 70 de medalii, dar are un aur mai puţin ca britanicii: 26. Chinezii au mai câștigat 18 medalii de argint și 26 de bronz. Rusia, cu un total de 56 de medalii, a fost a patra, urmată de Germania, cu 42 de medalii. Locul 6 a revenit Japoniei (41 medalii), urmată de Franţa
(42 medalii, dar mai puţine de aur), Coreea de Sud (21), Italia (28 – mai puţine medalii de aur) și Australia (29-mai puţine medalii de argint). România a încheiat pe locul 47 în clasamentul pe medalii al Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

 

TENIS

După eliminarea, în semifinale, a Simonei Halep de către Angelique Kerber, scor 6-3/6-4, perechea formată din Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer a fost învinsă în finala turneului de la Cincinnati de cuplul croato-brazilian Ivan Dodig/Marcelo Melo, scor 6-7(5), 7-6(5), 6-10. Reprezentantul nostru alături de olandezul Rojer erau capi de serie numărul cinci, însă au cedat meciul din finală într-o oră și 53 de minute. Sportivul român câștigase acest trofeu în 2012, alături de Robert Lindstedt. Tecău și Rojer vor pleca de la Cincinnati cu un cec în valoare de 126.550 de dolari și 600 de puncte ATP. De remarcat că, după acest turneu, Simona Halep a coborât pe locul 5 în clasamentul WTA.

 

HANDBAL

Deși echipa de handbal a României a evoluat doar în faza grupelor la JO de la Rio, Cristina Neagu (foto) a fost a treia marcatoare a competiției de handbal feminin. Neagu a înscris 44 de goluri, cu două mai puțin decât franțuzoaica Alexandra Lacrabere, în timp ce ocupanta primei poziții a fost Nora Mork, din echipa Norvegiei, cu 62 de goluri. România a fost eliminată încă din faza grupelor, reușind doar două victorii, cu Spania și Muntenegru. Româncele au fost învinse de Angola, Brazilia și Norvegia și au încheiat competiția pe poziția a noua, cea mai slabă clasare din cele patru participări olimpice.