Gimnastică. Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică a decis ca noul antrenor al lotului olimpic feminin să fie Nicolae Forminte, care va coordona, la Deva, gimnastele junioare și senioare, în timp ce Larisa Iordache, Anamaria Ocolișan și Cătălina Ponor se vor pregăti la București. Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică a analizat, pe baza rapoartelor Comitetelor Tehnice și ale antrenorilor federali, situaţia gimnasticii feminine în perspectiva noului ciclu olimpic. Au fost, astfel, desemnați ca antrenori Nicolae Forminte – coordonator, Liliana Cosma, Florin Cotuţiu, Daniela Nicolai, Remus Nicolai, Adela Popa.

 

 

 

Tenis. În topul câștigurilor jucătoarelor WTA, condus, evident, de Serena Williams, cu peste 80 de milioane de dolari, Simona Halep ocupă poziţia a 24-a, după ce a strâns 14.274.122 dolari. Ea a devansat jucătoare celebre precum Conchita Martinez (11,5 $), Jennifer Capriati (10,2 $) sau Chris Evert (8,9 $), dar este departe de alte jucătoare aflate acum în circuit, Venus Williams (34.383.995 $), Victoria Azarenka (28.244.443 $) sau Agnieszka Radwanska (23.812.546 $). Simona a câștigat 3 turnee în 2016, Madrid, București și Montreal și și-a asigurat până în acest moment 3.146.587 dolari. Turneul de pe urma căruia a câștigat cei mai mulţi bani rămâne Roland Garros, 1,1 milioane de dolari, în urma finalei din 2014, pierdută în faţa Mariei Sharapova.

 

 

Snooker. Au mai rămas mai puțin de 2 săptămâni până la cel mai important eveniment de snooker găzduit de România. Între 3 și 9 octombrie, la Circul Globus din București, va avea loc prima ediție a European Masters. Nu vor lipsi legende ale sportului cu tacul: Ronnie O’Sullivan (foto), Mark Selby, Stuart Bingham, Judd Trump, John Higgins și Neil Robertson vor intra în lupta pentru trofeu. La competiție vor participa 32 de jucători, iar premiile sunt în valoare de 350.000 de euro. Biletele și abonamentele au fost puse deja în vânzare. „Eu cred că este cel mai important eveniment sportiv de anul acesta, din România. (…) Toată lumea va fi prezentă aici, este crema snookerului mondial”, a spus Cosmin Hodor, organizatorul European Masters.