CSM București a pierdut sâmbătă, în deplasare, cu danezele de la FC Midtjylland, scor 21-24 (10-9), cea de-a doua partidă din grupa C a Ligii Campionilor la handbal feminin. Marcatoarele echipei CSM București au fost Martin 5 goluri, Gullden 4, Niombla 4, Torstensson 3, Lobach 2, Bazaliu 1, Manea 1, Mehmedovici 1, iar pentru gazde s-au remarcat Jorgensen și Jensen, ambele cu câte 5 reușite. La FC Midtjylland a jucat și internaţionala tricoloră Eliza Buceschi, autoare a trei goluri. După victoria de la București cu Rostov Don, CSM rămâne cu 2 puncte în clasament, Gyor are 4, Midtjylland 2, iar Rostov 0 puncte. Următorul meci al „tigroaicelor” va fi pe 28 octombrie, la București, unde vor primi vizita celor de la Gyor.

 

 

Simona Halep (foto) a debutat la Turneul Campioanelor cu o victorie convingătoare, 6-2, 6-4, contra americancei Madison Keys, deși românca a declarat la final că meciul nu a fost așa de simplu cum a părut. În doar o oră și 8 minute, Simona a obținut cea de-a cincea victorie în fața lui Keys, din șase întâlniri directe. Halep a terminat meciul fără vreun as, dar și fără dublă greșeală, și a comis doar 12 erori neforţate, faţă de cele 41 ale lui Keys. De asemenea, Simona a avut 100% la punctele jucate la fileu (4/4), însă și un procentaj slab la primul serviciu, doar 59%. Simona Halep face parte din Grupa Roșie, iar Celelalte adversare ale româncei sunt Angelique Kerber și Dominika Cibulkova.

 

 

 

Delegația României a obținut patru medalii la Campionatele Europene, disputate la Budapesta: aur prin Daniela Dodean-Monteiro la dublu mixt (alături de soţul Joao Monteiro), bronz la dublu mixt (Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs), bronz la dublu feminin (Daniela Dodean Monteiro/Elizabeta Samara) și bronz la simplu, prin Samara. Deținătoarea titlului european, Elizabeta Samara a ratat dramatic prezența în actul final, după ce a fost învinsă de Fu Yu din Portugalia, scor 4-3 (11-8, 10-12, 11-5, 11-13, 12-14, 11-8, 11-8). Samara a condus cu 3-2 la seturi, după ce câștigase singurul meci anterior cu Yu, în 2014, la Europene, cu 3-1. Elizabeta Samara (27 de ani) are patru titluri europene în palmares, câte unul la simplu, dublu, dublu mixt și în proba pe echipe.