Concordia Chiajna                0

ACS Poli Timișoara               2

 

Meciul de sâmbăta trecută de la Chiajna a adus din nou în discuție calitatea arbitrajelor din campionatul autohton. Erorile brigăzii de arbitraj, conduse de Adrian Comănescu, au dus la primul gol al oaspeților și la eliminarea lui Cristescu.

 Concordia a început mai bine prima repriza, singura ocazie aparținând gazdelor, dar Constantinescu nu a profitat de o centrare foarte bună a lui Bucurică. Bănăţenii au început mai curajos partea a doua, dar Bălgrădean nu a fost învins de șutul de la distanţă al lui Artean. Replica ilfovenilor a venit prin Cristescu, dar acesta a tras în transversală. Prima fază controversată a avut loc în minutul 73 când același Cristescu a făcut un fault la Novak, fază în urma căreia mijlocașul ilfovean a văzut roșu direct. Ion Crăciunescu a declarat, pentru Digi Sport, că mijlocașul trebuia să primească cel mult un cartonaș galben. „Arbitrul asistent trebuie să intervină numai atunci când centralul nu a văzut faza. Să mă ierte Dumnezeu, dacă arbitrii nu văd astfel de situații, înseamnă că au niște probleme. Nu e un atac violent, pentru asta trebuie să aibă o anumită intensitate. Vrea să dea în minge și jucătorul se interpune între el și minge. Ca să fie violență sau să fie un fault grosolan, trebuie să aibă o anumită intensitate. Asta e o bruscare a adversarului, faceți diferența față de o violență! E o comportare nesportivă care îmbracă nuanța de imprudență, nu de violență. Eu îi dădeam galben”, a declarat fostul arbitrul internațional.

 

„N-a cerut metri”

În minutul 82, Adrian Comănescu a gafat incredibil, acordând golul lui Drăghici. În urma unui ofsaid, Bălgrădean a încercat să execute rapid, însă Drăghici s-a pus în fața mingii. Portarul gazdelor a încercat să degajeze, mingea s-a lovit de Drăghici, care a preluat și a trimis mingea în poartă. Ilfovenii au reclamat faptul că atacantul lui Poli nu a păstrat distanța regulamentară și au cerut anularea golului și cartonaș galben. Protestele au fost însă în zadar. „A fost greșeala lui Cristi Bălgrădean… și iritat și nervos puțin… a vrut să dea repede în minge”, a spus Ionuț Popa, antrenorul bănățenilor. Marius Croitorul, căpitanul bănățenilor a fost și el de părere că Bălgrădean e de vină. „Gol corect, Bălgrădean nu a cerut metri, a vrut să bată rapid, a dat în el direct, jucătorul nu a întins piciorul, a dat exact în el. Regulamentul spune clar că numai dacă vrei să împiedici… el nu a vrut să împiedice, a stat doar în fața mingii, a dat în el”, a reacționat Croitoru.

Pe de altă parte, Ion Crăciunescu a fost și în această speță de acord cu cei de la Concordia: „Jucătorul s-a așezat intenţionat în faţa mingii, pentru a împiedica execuţia. Decizia corectă este avertisment. Îl împiedică să execute rapid, de asta vine din lateral și se pune în faţa lui, nu era întâmplător acolo”.

Poli a majorat diferența în minutul 94 prin autogolul lui Albu. ACS Poli Timișoara a ajuns la trei victorii consecutive în Liga I, dar rămâne pe ultimul loc în clasament, după ce a început sezonul cu o penalizare de 14 puncte. Concordia se află pe poziția a 10-a cu 13 puncte.

 

Rezultatele „ilfovenelor” din Liga a II-a

 

În etapa a 13-a din liga secundă, echipele ilfovene au obținut următoarele rezultate: în derby-ul județului, Unirea Târlungeni a remizat acasă, scor 2-2, cu Academica Clinceni; ACS Berceni a pierdut acasă, 0-1, cu Sepsi; CS Balotești a fost învinsă de liderul ligii, FC Juventus, 0-2; CS Afumați a pierdut în deplasare, la Târgoviște, cu Chindia, scor 1-0.