Echipa feminină a României a învins Olanda (3-1) în cea de-a doua partidă din calificările pentru Campionatul European de Tenis de Masă din 2017. Punctele au fost obţinute de Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs și Elizabeta Samara. În primul meci, Daniela Dodean a dispus cu 3-1 (14-16, 11-9, 11-7, 11-6) de Jie Li, dar apoi Eliza Samara, campioana europeană de anul trecut, a fost învinsă fără drept de apel de Britt Eerland cu 3-0 (11-7, 11-7, 11-8). România a învins în primul meci din grupa B selecționata Greciei, scor 3-0 și se află pe primul loc cu 4 puncte.

 

 

Scoțianul Andy Murray este noul număr 1 mondial în clasamentul ATP. Acesta mai avea nevoie doar de o singură victorie în turneul Masters de la Paris, iar soarta i-a surâs. Adversarul său, canadianul Miloș Raonic, s-a accidentat și nu a mai putut participa în semifinala turneului. Andy Murray a obținut victoria și în finala contra lui John Isner, scor 6-3, 6-7, 6-4. „Este puțin ciudat că s-a întâmplat astăzi (în ziua meciului cu Raonic, n.r.), mai ales că, din păcate, Milos s-a accidentat. Dar nu am ajuns numărul 1 datorită acestei zile, ci datorită turneelor din ultimele 12 luni. Ultimele luni au fost cele mai bune din cariera mea și sunt mândru că am ajuns numărul 1. Era unul dintre obiectivele mele din ultimii ani”, a declarat Andy Murray.

 

 

 

Campioana României, CSM București, a continuat seria evoluțiilor sub așteptări și-n returul cu Gyor ETO din grupa C a Ligii Campionilor. Handbalistele, conduse de Jakob Vestergaard, au pierdut la o diferență de 8 goluri, scor 25-33 (13-11), iar calificarea în fazele următoare este sub semnul întrebării. CSM trebuie să obțină măcar un punct în etapa viitoare la Rostov Don. În caz contrar, campioanele Europei trebuie să învingă pe Midtjylland în ultima rundă, la mai mult de 3 goluri, cu condiţia ca danezele să piardă apoi, cu Gyor. Este al treilea eșec la rând în care deținătoarea trofeului a condus la pauză. Celelalte rezultate din grupă pentru CSM au fost: 21-24 (10-9) cu FC Midtjylland (FCM) și 24-27 (13-9), tot cu Gyor. „Sunt așteptări mari, dar trebuie să ne ridicăm la nivelul lor. Dacă jucăm ca în a doua repriză de azi nu vom câștiga”, a recunoscut antrenorul bucureștencelor.