CANOTAJ. Fosta campioană olimpică şi mondială Elisabeta Lipă a fost aleasă în unanimitate pentru un nou mandat la conducerea Federaţiei Române de Canotaj ea fiind, de altfel, singurul candidat la această funcţie. Lipă a fost aleasă pentru prima dată la conducerea forului în 2009, când i-a succedat în funcţia de preşedinte lui Ioan Dospinescu. 

DACIADA. Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că instituţia pe care o conduce pregăteşte reînfiinţarea Daciadei, competiţie sportivă destinată tinerilor, care se organiza înainte de 1989. “Vom merge până la a reface competiţiile şcolare. Nu ştiu dacă se va numi Daciada, dar va fi ceva în genul acela. Toţi şcolarii, toţi tinerii care vor face sport vor avea astfel şi cadru de manifestare şi locuri de manifestare. Şi sunt bucuros să vă anunţ că din toamnă vom asista la reluarea unei tradiţii bune a sportului şcolar şi de tineret pe care România l-a avut până nu de mult. În afară de faptul că astfel lărgim baza de selecţie a federaţiilor, scopul nostru este acela de a convinge tinerii să facă mişcare” , a spus ministrul.

HANDBAL. Oltchim Rm Vâlcea a urcat pe locul doi în grupa 2 a Ligii Campionilor, Krim şi Larvik s-au calificat în semifinale, iar deţinătoarea trofeului, Buducnost, este eliminată din cursă – acestea au fost concluziile după desfășurarea penultimei etape a grupelor Ligii la handbal feminin. O etapă în care Oltchim a învins, în deplasare, formaţia FTC Budapesta, scor 30-23 (15-15) şi a acumulat 6 puncte, urcând pe locul 2. După cinci etape, Krim continuă să fie lider, cu 8 puncte, fiind urmată în clasament de Oltchim şi FTC Budapesta, ambele cu câte 6, şi Zvezda, cu 0 puncte. Oltchim mai are de jucat un singur meci, pe teren propriu, cu Krim (17 martie) – și dacă bate este calificată în semifinale – în aceeaşi ultimă rundă, FTC jucând în deplasare cu Zvezda. Primele două clasate în fiecare grupă vor obţine calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.