Arte marțiale. Federaţia Romană de Arte Marţiale organizează, în perioada 2-11 mai, Campionatul European de Wushu, la Sala Polivalentă din București, eveniment care va avea loc în premieră în România. Campionatul European de Wushu va fi alcătuit din două părţi: Campionatul de Taiji și Stiluri Interne și Campionatul de Sanda (lupte full contact) și Taolu (luptă cu mai mulţi parteneri imaginari). Wushu-ul a fost recunoscut ca sport olimpic din februarie 2002, primele concursuri olimpice având loc la ediţia de la Beijing.


Atletism. Ioan Ștefan Vasile, vicecampion naţional în proba de 3.000 de metri, a fost suspendat pentru doi ani, până la 10 martie 2016, după ce a fost depistat pozitiv cu letrozol în timpul Campionatelor Naţionale de Atletism în Sală – Cupa de Cristal. Secretarul general al Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea, a declarat că Ioan Ștefan Vasile era în lotul naţional lărgit. „Vasile este senior, sportiv la Triumf. El era între primii zece atleţi din România, făcea parte din lotul lărgit, dar nu a reprezentat România la competiţii. El a fost testat de Agenţia Naţională Antidoping la Cupa de Cristal – Campionatele Naţionale de Atletism în Sală”, a spus Florea. Pe lângă Vasile, alţi șapte atleţi români se află în stare de suspendare de cel puţin doi ani fiecare, după ce au fost depistaţi pozitiv la testele doping sau au refuzat să se supună acestora.


COSR. Președintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, și-a depus candidatura la conducerea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, devenind astfel a treia persoană care se înscrie în lupta pentru șefia COSR, după Octavian Bellu și Alin Petrache. „Mi-am depus candidatura pentru că am multe arătat și de demonstrat, eu sunt o fire ambiţioasă și nu pot sta deoparte. Acum suntem la jumătatea ciclului olimpic, am o strategie pe care am depus-o la COSR, dar nu pot concepe să se spună că la Jocurile Olimpice (n.r. – de la Rio) va fi un dezastru“, declarat Lipă.

Din 2009, Lipă este președintele CS Dinamo, având gradul de chestor, și tot din același an este președintele FR de Canotaj. De asemenea, este vicepreședinte al COSR din 2013.