Noul prefect al judeţului Ilfov, Speranţa Cliseru, şi-a preluat atribuţiile, în cadru festiv, promiţând primarilor din judeţ – tot sprijinul necesar pentru rezolvarea problemelor. 

“Nu vreau să aflu din presă că sunt probleme. Eu sunt aici pentru a veghea la respectarea legilor, vă voi sprijini în tot ceea ce faceţi, doresc bunăstarea judeţului nostru şi creşterea siguranţei cetăţenilor”, a declarat noul prefect. 

Aceasta a primit felicitări pentru numirea în funcţie şi de la predecesorul domniei sale, Florentina Pencea, dar şi de la Cătălin Constantin Chiper, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, cel are a citit hotărârea de guvern prin care Speranţa Cliseru a fost desemnată prefect al judeţului Ilfov. “Mă bucur că dna Speranţa Cliseru este cunoscută şi sprijinită de către autorităţile locale, are experienţa necesară şi sunt convins că vă va ajuta în demersurile dumneavoastră”, a completat reprezentantul MAI, făcând şi recomandarea, către noul prefect, de a avea, de acum înainte, telefonul deschis “24 de ore din 24”.

Vechiul prefect al judeţului, Florentina Pencea, mult mai emoţionată decât la preluarea mandatului, potrivit propriei precizări, a mulţumit celor din Prefectură pentru profesionalism şi bună colaborare pe parcursul celor 10 luni de mandat. “A fost o perioadă foarte grea, cu multe încercări şi probleme. Dar, cu sprijinul celor din Prefectură au fost depăşite. Dacă ar fi să fac un bilanţ, acesta ar fi unul pozitiv”, a declarat Florentina Pencea. 

Speranţa Cliseru – noul prefect, Constantin Chiper – secretar de stat, Florentina Pencea – fost prefect, Ionel Nae – subprefect