România a cucerit Agenția Aerospațială Americană

Elevii din România sunt cei mai buni din lume în ceea ce privește știința aerospațială. Un concurs organizat recent, de către reprezentanții Agenției Aerospațiale Americane (NASA) pe tema colonizării altei planete, a adus liceenii noștri pe locurile fruntașe.  Mai mult, marea competiție la care au participat elevi din întreaga lume, a fost câștigată de o elevă care studiază într-un liceu bucureștean.

Ariana Zhao, una dintre elevele eminente ale Școlii Internaționale București, a îmbogățit palmaresul unității de învățământ cu un premiu nou, special. Ea a fost desemnată marea câștigătoare a concursului NASA Space Settlement, la categoria individual, cu proiectul “Osiris”. La revenirea în țară, eleva a explicat că pregătirea pentru competiție a ajutat-o să dobândească foarte multe cunoștințe despre colonizare și știința viitorului.

 

A arătat cum pot trăi 15.000 de oameni în spațiu

“Ariana este elevă în clasa a X-a la Școala Internațională București și pentru proiectul premiat de NASA a muncit serios câteva luni de zile, timp în care s-a documentat despre protecția împotriva radiațiilor, sistemul închis de agricultură, gravitație artificială etc. După o cercetare minuțioasă, care a durat câteva luni, Ariana Zhao a scris un eseu de aproximativ 100 de pagini, în care a explicat toate detaliile unei așezări durabile, cu un spațiu de habitat pentru 15.000 persoane”, spun reprezentanții Școlii Internaționale București care au și pregătit-o pe elevă, pentru marea competiție.

 

România a obținut și locul III

 

Elevii noștri au strălucit cu adevărat la concursul organizat de Agenția Aerospațială Americană, urcând România de două ori pe podiumul competiției. Așadar, Ariana nu este singura câștigătoare din țara noastră, la acest concurs. O echipă formată din liceenii George Valtas, Filip Gkogkos, Andrei Lu, Nicolas Mantescu și Maria Disli, elevi în clasa a X-a, a câștigat locul trei cu proiectul “Afrodita”. Felicitări elevilor care au triumfat la competiția mondială și profesorilor care i-au îndrumat spre succes!