Concursul Național de Creație Plastică ”ARTA – Între talent și dăruire”, ediția a V-a, desfășurat pe parcursul a 6 luni de zile, și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 18 mai 2019, începând cu ora 16.00, în spațiul generos amenajat la Grădinița Voinicel II din Chitila, Ilfov, unde a avut loc și vernisajul concursului.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 452, ediția print

”Au fost 3.000 de lucrări la «Creație plastică» (tema ”Locul copilăriei noastre”) și 300 de icoane pentru secțiunea «Icoane pe sticlă» (tema concursului – ”Chipul Mântuitorului Iisus Hristos”), din toată țara, și asta ne onorează. Mai mult, din acest an, concursul a fost introdus în Calendarul Activităților Extrașcolare, la nivel național. La fel ca și anul trecut, concursul este realizat în parteneriat cu Școala Gim. ”Prof. Ion Vișoiu” Chitila și cu sprijinul Primăriei Chitila, cu susținerea Grădiniței Voinicel, a sponsorilor, a echipei ”Media 10 Afterschool”, Chitila, a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov. Așadar, ne-am întâlnit aici, cu toții, ca să celebrăm copilăria și să ne bucurăm de aceste minuni. De altfel, copilăria a fost tema concursului nostru și pot să vă spun că am rămas profund impresionați de cât de profunzi sunt copiii noștri și de cât de mult ne lasă să vedem în sufletul lor. Ne-au arătat persoane dragi, jocuri pe care le iubesc, locuri pe care le păstrează în sufletul lor, activități ale copilăriei lor, gânduri transmise direct sau indirect. Oricum, ne-au dat motive de meditatie și de analiză asupra acestei perioade – a copilăriei!”, a declarat Georgeta Gabriela Nenciu, președintele Fundației ”Prețuiește Clipa”, organizatorul acestui proiect minunat, în deschiderea ceremoniei de premiere a micilor mari artiști.

Bucuria copilăriei

”Dacă v-ați uitat la lucrări ați văzut că toate exprimă, în primul rând, bucuria acestei vârste a copilăriei. Bucurie pe care noi, adulții, o retrăim vizualizând aceste lucrări. Ne bucurăm să avem atât de mulți copii talentați, ne bucurăm să putem oferi premii frumoase. Cred, încă o dată, că potențialul creator al copiilor este de neprețuit și, prin explorarea lui, putem scoate la iveală noi diamante. Felicitări tuturor celor implicați, dar în primul rând copiilor, părinților, precum și colaboratorilor noștri în această deosebită acțiune”, a adăugat, la rândul său, Ștefania Duminică, directorul Școlii Gimnaziale ”Prof. Ion Vișoiu” Chitila, partener de doi ani în acest proiect. Pe scurt, în cifre, ediția din acest an a concursului a însemnat participanți din 4 țări, toate județele țării plus municipiul București, peste 3.000 de elevi înscriși la etapa indirectă, 72 de participanți la etapa directă, peste 200 de premii și mențiuni la etapele directă și indirectă, 15 artiști plastici și specialiști în pictură de  icoane pe sticlă implicați în preselecție și jurizare, pe parcursul mai multor zile, peste 650 de profesori îndrumători, peste 700 de școli și cluburi de artă, 15 sponsori, 22 de parteneri media, peste 300 de participanți la vernisaj și… cei mai entuziaști voluntari.