Chitila. Finala etapei regionale la Olimpiada gimnaziilor

În sâmbăta ultimului weekend al lunii martie (23.03), s-a desfășurat, la Chitila, finala Etapei Regionale București – Ilfov a Olimpiadei Gimnaziilor, la oină. Acesta e sportul nostru naţional, cu o istorie ce coboară în vechimea a sute de ani.

Întâlnirile dintre echipele de elevi au fost aprig disputate.  Câștigătorii locurilor de podium vor participa la faza naţională, care se va desfășura la Constanţa. Sportivii  au primit diplome, medalii și cupe.

Olimpiada gimnaziilor e organizată de Ministerul Educaţiei și Cercetării Știinţifice (MECȘ), Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), în cazul nostru,  prin Federaţia Română de Oină (FRO). Pentru Ilfov, răspunderea desfășurării acestui frumos eveniment a fost onorată de către Inspectoratul Școlar Judeţean (IȘJ), Fundaţia Pro Chitila, din orașul gazdă, și Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret (DJST) Ilfov – o prezenţă permanent implicată în organizarea diverselor competiţii, din discipline sportive felurite.

La întâlnirile din teren au participat șase echipe de elevi sportivi, reprezentanţi ai unor școli din cinci sectoare ale Capitalei, plus cea a Șc. gimn. „Ion Vișoiu”, Chitila.

 Oficialii etapei finale au fost: prof. Constantin Fînaru – dir. DJST,  Marian Gîrleanu – dir. competiţei,  Gh. Dumitrescu – comisia de validare, Natalia Rotaru – secretar Fundaţia Pro Chitila,  Radu Jerlăianu – arbitru  din partea FRO,  Dănuţ Enache – președ. comisiei de organizare,  prof. la Lic. „Al. Rosetti”, din Vidra și antrenor a două echipe de oină (liceu și gimnaziu).

 

Echipele câștigătoare:

Loc I – Șc. gimnazială „Prof. Ion Vișoiu” – Chitila (prof. Marian Gîrleanu);

Loc II – Șc. gimnazială nr. 102 „General Eremia Grigorescu”, sector IV, Bucu­rești, (prof. Constantin Ilincăi);                          

Loc III – Lic. teoretic „Ștefan Odobleja” cu clasele I-XII, sector V, București, (prof. Iulian Rontescu).