Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au iniţiat acţiunea „Ballroom”, prin care au efectuat controale la firme care deţin spaţii unde sunt organizate evenimente precum nunţi, simpozioane sau evenimente corporate.

După o primă serie de controale, au fost aplicate sancţiuni totale de 667.575 lei. Principalul obiectiv de control a vizat verificarea modului de fiscalizare a sumelor încasate din închirierea spaţiului unde se desfăşoară evenimentul şi/sau prestările de servicii conexe (catering, servire băuturi, program artistic, DJ etc.).

Urmare a acţiunilor de control desfăşurate în perioada 30 iunie – 4 iulie 2017, au fost verificaţi 227 contribuabili. Inspectorii antifraudă au aplicat 108 de sancţiuni contravenţionale, din care 95 de amenzi şi 13 de avertismente, valoarea totală a amenzilor fiind de 636.441 lei.

Inspectorii ANAF au confiscat și bani şi bunuri în valoare de 31.134 lei şi au suspendat activitatea a cinci firme din care patru au fost închise pentru nereguli grave, precum neutilizarea caselor de marcat sau neemiterea de bonuri fiscale.

Acţiunea va continua şi în perioada următoare, potrivit anunțului făcut de ANAF.