Propunerea prim-vicepreşedintelui PNL Klaus Iohanis pentru ca Ovidiu Silaghi să fie numit în funcţia de ministru al Transporturilor mai trebuie să aştepte până luni, 21 iulie, când preşedintele Traian Băsescu va da un răspuns.

Iohannis a spus că a înaintat propunerea după o consultare prealabilă cu preşedintele PNL, Crin Antonescu.

La rândul său, Ovidiu Silaghi nu crede că preşedintele poate avea ceva împotriva numirii lui. „Nu cred să aibă nimic împotrivă şi e foarte bine că se gândeşte, pentru că Ministerul Transporturilor e un minister pilot în Guvern şi cea mai mare parte a fondurilor structurale europene sunt gestionate prin acest minister. Mi se pare absolut normal ca preşedintele României să se gândească bine“. Şi primul ministru Victor Ponta aşteaptă tot până luni răspunsul afirmativ sau negativ al preşedintelui Traian Băsescu. De asemenea, premierul a spus că, în acelaşi timp este pregătit să-l sune personale pe preşedinte şi să-l întrebe ce a hotărât.

Reamintim că, în 12 iulie, Relu Fenechiu, ministru al Transporturilor, a fost condamnat de instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul“, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. El a demisionat, iar în locul său PNL l-a propus pe Ovidiu Silaghi.

Marţi, 15 iulie, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta s-au întâlnit la Palatul Cotroceni, ocazie cu care au discutat şi despre numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor.