Incinta Palatului Cotroceni a fost luminată, aseară, în culorile tricolorului roşu, galben şi albastru, cu prilejul sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor de la 1859. Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, cu această ocazie, că Unirea Principatelor Române reprezintă un îndemn la unitate şi coeziune socială.

„Unitatea naţională a depăşit sensul istoric avut în 1859 şi 1918. Conţinutul acestei sintagme s-a îmbogăţit, în România contemporană, prin valori democratice şi civism. Societatea noastră îşi potenţează astăzi unitatea şi îşi întăreşte coeziunea prin valorificarea diversităţii sale etnice, culturale şi religioase. Plecând de la aceste trăsături şi valori, în anul Centenarului, naţiunea noastră aşteaptă ca ţara să fie condusă de politicieni conştienţi de importanţa misiunii lor”, a spus Iohannis, la sesiunea de comunicări ştiinţifice „Unirea Principatelor Române, temelie a Marii Uniri de la 1918” de la Palatul Patriarhiei.

Președintele Klaus Iohannis: „Vă chem să facem din România un stat cât mai puternic, în care drepturile şi libertăţile sunt respectate!”

În acest context, președintele a trasmis şi un îndemn. „Din locul consfinţirii Unirii Principatelor, în numele statului care s-a născut acum 159 de ani şi s-a desăvârşit la 1 decembrie 1918, vă chem să facem din România un stat cât mai puternic, în care drepturile şi libertăţile sunt respectate, iar democraţia este litera de lege! Vorba imnului aniversării de astăzi, să arătăm că România are o soartă demnă în lume!”, a adăugat președintele Klaus Iohannis.

Sursa: AGERPRES