Ministerul Sănătății a solicitat Direcțiilor de sănătate publică să intensifice activitatea de vaccinare antigripală, în special în rândul persoanelor care prezintă un risc crescut de îmbolnăvire.

 

„Fac apel la medicii de familie să continue activitatea de vaccinare, deoarece, din datele primite la Ministerul Sănătăţii, au fost vaccinate peste 700 de mii de persoane, ceea ce înseamnă că mai sunt disponibile aproape 300 de mii de doze gratuite, în cabinetele medicilor de familie“, a transmis Florian Bodog, ministrul Sănătății, printr-un comunicat de presă. Potrivit Ministerului Sănătății, în săptămâna 8 – 14 ianuarie, au fost în­registrate 80 de cazuri de gripă, față de cele 306 cazuri înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.

Alexandru Rafila, președintele Asociației Române de Microbiologie: „Actualul sezon de gripă s-ar putea prelungi până la primăvară”

„Există argumente pen­tru continuarea vac­cinării antigripale în cursul lunii ianuarie, având în vedere evoluția circulației virusurilor gripale și posibilitatea ca actualul sezon de gripă să se prelungească până la primăvară“, a explicat președintele Asociației Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, conform aceleiași surse. Pentru sezonul 2017-2018, Ministerul Sănătății a achiziționat peste un milion de doze de vaccin gripal, dublu față de sezonul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc.