Credincioșii din orașul Pantelimon au un nou lăcaș de cult. Mic, dar de o frumusețe și o însemnătate aparte, care încântă privirile și inimile creștinilor. Capela Parohiei Pantelimon II, păstorită de preotul Iulian Constantin Paraschivoiu, a primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul, printr-o slujbă specială.

 

Micul lăcaș de cult a fost sfințit și dat spre închinăciune, sâmbătă, 11 iunie, de un ales sobor condus de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, împreună cu Părintele Romică Macovei, Protopopul Protopopiatului Ilfov Sud. Din soborul de preoți și diaconi, a făcut parte și preotul Cristian Preda, Secretarul Protopopiatului Ilfov Sud. Slujba a avut loc în prezența a numeroși credincioși, printre care s-a aflat și viceprimarul David Dumitru.

 

* Un veritabil loc al liniștii și al regăsirii

 

Capela ridicată recent, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, este ocrotită de Preacurata Fecioara Maria, Născătoarea de Dumnezeu și de doi dintre cei mai iubiți sfinți care strălucesc pe bolta ortodoxiei. Ea are două hramuri, unul închinat Adormirii Maicii Domnului și unul dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena. Deși abia a fost ridicat, lăcașul este deja un veritabil loc al liniștii și al regăsirii. 

 

* Preotul Iulian Constantin Paraschivoiu, parohul capelei: Sperăm să ne mărim comunitatea de credincioși

 

De când a îmbrăcat haina sfințirii, noul așezământ sacru din Pantelimon, își așteaptă credincioșii cu ușile deschise, din zori și până-n seară. Mica biserică este vizitată de creștinii locului, în fiecare duminică, în toate zilele de sărbătoare și ori de câte ori simt nevoia să-și curățească sufletele. Până la înălțarea unui mare edificiu de cult, localnicii pioși se reunesc, aici, în rugăciune cu duhovnicul lor, preotul paroh Iulian Constantin Paraschivoiu, care îi cheamă neîncetat la fapte bune. “Sperăm să ne mărim comunitatea de credincioși și, într-o bună zi, să ne bucurăm cu toții și de târnosirea unei biserici mari, frumoasă și impunătoare”, spune preotul paroh Iulian Constantin Paraschivoiu.

 

* Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureșilor: “O nouă biserică aduce binecuvântarea lui Dumnezeu”

 

Drept măritori creștini, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, a săvârșit în această seară, o rânduială de binecuvântare a capelei pentru ca, începând din zilele următoare, să se poată săvârși slujbele. O nouă biserică ridicată într-o comunitate aduce binecuvântarea lui Dumnezeu. Ridicarea unei biserici, ar trebui să fie prima noastră preocupare pentru că aici este întâlnirea noastră cu Dumnezeu și numai aici ne putem curăți sufletele. În biserică primim iertarea păcatelor, ne botezăm pruncii, ne cununăm copiii și ne despărțim de cei dragi ai noștri care nu mai sunt printre noi. Și numai prin biserică putem să trăim în veșnicie. De aceea suntem datori să contruim o biserică. Toate instituțiile sunt importante, dar niciuna nu este atât de importantă ca biserica. Toate ar putea fi înlocuite, dar biserica niciodată, întrucât lucrările pe care le săvârșește aceasta, poartă puterea lui Dumnezeu prin slujitorii ei”, le-a spus Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureșilor, credincioșilor prezenți la slujba specială de la capela din Pantelimon, în cuvântarea sa de suflet prin care a și îndemnat localnicii și autoritățile să devină ctitori ai noului lăcaș de cult.