Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Comunei Mogoșoaia a stabilit prelungirea pe întreagă durată a stării de urgență a dispozițiilor introduse prin Hotărârea 1, Hotărârea 2 și Hotărârea 3.

Astfel, se va prelungi: termenul pentru realizarea acțiunilor privind:

Dezinfectarea zilnică a spațiilor din incinta instituțiilor publice din comuna Mogoșoaia, care au program de lucru cu publicul.

Se vor prelungi pe toată durata stării de urgență următoarele restricții reguli și obligații:

Suspendarea vizitării Parcului Mogoșoia. Acesta va rămâne închis!
Suspendărea tuturor activităților culturale, artistice, sportive, precum și a altor manifestări publice organizate pe teritoriul comunei Mogoșoaia!
Suspendărea tuturor pelerinajelor organizate de Parohiile din comuna Mogoșoaia!
Obligativitatea ca magazinele din comuna Mogoșoaia să ia măsuri pentru dezinfectarea frecventă a suprafețelor, în special în zona caselor de marcat, precum și a altor zone de contact!
Obligativitatea ca operatorul de transport persoane în regim de taxi și operatorii de transport public de călători de a lua măsuri pentru dezinfectarea frecventă a autoturisme/autobuze, la începutul și sfârșitul fiecărei curse!
Obligativitatea ca operatorii de servicii publice din Comuna Mogoșoaia (S.C. APĂ CANAL ILFOV, SC COLECTARE DEȘEURI MOGOȘOAIA SRL, etc) de a lua măsuri pentru dezinfectarea frecventă a spațiilor din incinta sediilor proprii, care au program de lucru cu publicul!

Se vor menține regulile de restrângere a activității de lucru cu publicul al
Compartimentului Taxe și Impozite Locale și Registratură și menținerea unui ghișeu unic pentru fiecare serviciu acordat!

Serviciul Stare Civilă va funcționa în continuare doar pentru cazuri urgente,pe bază unei programări prealabile la numărul de telefon 0728.857.534.

Se menține restricția privind funcționarea tuturor serviciile de relații cu publicul din cadrul Primăriei Mogoșoaia. Toate documentele necesare desfășurării activității vor fi accesibile online, pe site primaria.mogosoaia.ro și pe https://edirect.e-guvernare.ro

La nivelul Serviciului Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor, se vor soluționa doar solicitările urgente pe bază de programare prealabilă la telefon 021.351.63.63/ 0730.588.444.

Programul de audiențe al Primarului și al consilierilor locali rămâne în continuare suspendat pe toată durata străii de urgență.

La nivelul Serviciului Asistență Socială, se vor soluționa doar solicitările urgente pe bază de programare prealabilă la telefon 0720.880.169. De asemenea, toate cererile pot fi transmise prin email la adresa primaria@mogosoaia.ro sau la numărul de fax 021.351.66.95.
Reprezentanții serviciilor poștale și a celor de curierat vor avea în continuare accesul restricționat în incinta primăriei Mogoșoaia, documentele urmând a fi preluate de către persoana însărcinată cu această atribuție

01.02.2020

A început montarea dispenserelor cu dezinfectant

În Mogoșoaia a început montarea aparatelor de dezinfectat în scările blocurilor de pe raza comunei. ”Respectați regulile de igienă, evitați pe cât se poate deplasările în comună, distanțati-vă social!”, recomandă autoritatea locală.

Procedură strictă pentru sprijinirea persoanelor peste 65 de ani!

CL Mogoșoaia a aprobat Procedura privind sprijinirea persoanelor de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, domiciliate sau având reședința pe teritoriul comunei. Valentin Ciobanu îi va coordona pe voluntarii care vor ajuta cu livrarea produselor de strictă necesitate, după ce primesc în fiecare zi de luni a săptămânii, direct de la persoane, comenzile de produse de strictă necesitate.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 494, ediția print

Se vor putea achiziționa și medicamente pentru condiții medicale preexistente, iar comenzile se fac în fiecare zi între 9:00-16:00 la numărul de telefon 0726.370.444. Dacă sunt persoane în vârstă de peste 65 de ani care nu îndeplinesc condițiile pentru a fi încadrate în ”lista persoanelor în vârstă de peste 65 de ani fără susținători sau altă formă de ajutor având domiciliul sau reședința în Mogoșoaia”, dar întâmpină dificultăți la aprovizionarea cu produse de strictă necessitate, acestea se pot înregistra la telefon 0720.880.169 pe o listă suplimentară pentru beneficia de ajutor. Procedura detaliată este postată pe site-ul https://primaria.mogosoaia.ro/.