Vine primăvara. Atenţie la încălţăminte!

Întrucât femeile sunt cele care de obicei poartă tocuri sau încălțăminte îngustă în partea anterioară a piciorului, frecvența apariției monturilor este de 9 ori mai mare decât la bărbați. Pentru cazu­rile ușoa­re, încălță­mintea bu­nă îm­­pre­ună cu alte câteva sfaturi naturiste pot fi suficiente pentru ameliorarea simpto­matologiei și diminua­rea durerii. Însă, în cazul deformărilor mai grave, este de multe ori necesară o intervenție chirurgicală. Monturile afectează laba piciorului și din punct de vedere estetic, deoarece determină înclinarea degetului mare de la picior spre cel de-al doilea deget, iar aceasta cauzează o proeminență osoasă dură. Mai mult, pielea din această zonă poate fi îngroșată sau inflamată, cauzând dureri. 

Deformarea degetelor poate fi și moștenită 

Instalarea acestor mal­formații este co­relată cu doi factori predominanți. 1) Unele persoane au o sensibilitate la nivelul încheieturilor moștenită ereditar care se poate transforma în osteoartrită sau artrită reumatoidă. 2) În­călțămintea incomodă care ține degetele deformate timp îndelungat. De asemenea, există și situații în care acestea sunt provocate de anomalii înnăscute ale piciorului, ce cresc riscul deformării piciorului, cum ar fi platfusul.  

Cum scapi de monturi? 

Pentru cazurile ușoa­re, compresiile cu gheaţă stagnează creşterea pro­eminenței, iar cremele sunt necesare pentru a repara pielea din acea zonă. Bioven este unguentul cu ingrediente naturale eficient în reducerea rapidă a durerii, inflamaţiei precum şi în regenerarea pielii în cazul deformărilor cauzate de monturi. Acesta conține extract de aloe vera și extract de castan, cu puternice proprietăți anti­inflamatoare, de îm­bu­nă­tățire a circulației sân­gelui în picioare și de ameliorare a durerilor. Pentru o mai bună mobilitate a ar­ticulațiilor și evitarea unei posibile osteoartrite, cauzată de apariția monturilor, sunt recomandate suplimentele ce previn degenerescențele și durerile articulare în tulburări inflamatorii recidi­vante. Li­poartrin Forte este suplimentul ce redă mobilitatea articulațiilor, protejează cartilajele articulare și este recomandat și în cazul osteoporozei, poliartroză, fracturi și osteoartrite. 

Poartă încălțăminte lejeră ca să ai piciorul frumos și sănătos!   

Pentru a preveni apa­­riția monturilor, primul pas este schimbarea în­căl­ță­mintei cu una lejeră, care să nu strângă degetele. Astfel, deformarea nu se mai dez­voltă și nu mai provoacă durere sau disconfort. Pentru sfaturi de­spre alegerea încălțămintei se poate consulta un medic ortoped.

Când îţi dai seama că trebuie să mergi la ortoped?  

 ai dificultăți în a merge din cauza durerii, 

 îți apar inflamații și răni la baza degetului care se pot infecta, 

 piciorul ți se poate lăți atât de mult încât, găsirea unei perechi de pantofi devine foarte dificilă, 

 faci artrită la degetul mare,

 ai deformări și la celelalte degete de la picioare.