După ce, la începutul verii, de 1 Iunie, Primăria le-a oferit o competiție spectaculoasă, cu premii pe măsură – ”Exatlonul de Dobroești” (eveniment despre care Jurnalul de Ilfov a relatat pe larg), la acest sfârșit de săptămână copiii din comună au fost, din nou, în centrul atenției. Inaugurarea parcului ”Gheorghe Dascălu”, din Dobroești, a reprezentat o nouă ocazie de petrecere, joacă și multă voie bună pentru cei mici, dar și pentru cei mai mari!

 

Articol publicat ]n Jurnalul de Ilfov Nr. 416, ediția print

Vineri, la ora 18.00, așa cum a anunțat, primarul Ștefan Condu a trecut poarta împodobită cu zeci de baloane colorate a parcului refăcut de la zero pe locul unui fost părculeț în paragină. Îmbrăcat lejer, ca pentru o petrecere alături de copii, primarul a tăiat panglica roșie și a oferit o bucată din ea micilor fotbaliști ai Asociației Sportive Unirea Dobroești, care și-au dorit să fie prezenți la deschiderea noului parc. Un perimetru unde, până de curând, se aruncau gunoaiele a devenit, în doar o lună de zile, o oază de verdeață, o zonă extrem de curată, cu leagăne și tobogane, cu bănci, aspersoare și coșuri de gunoi, cu alei frumos amenajate, toalete ecologice, felinare și… ATENȚIE celor puși pe distrugere…camere de supraveghere video!

Pentru că temperatura a fost ridicată, unii localnici s-au plâns că nu este umbră, însă primarul i-a asigurat că, la toamnă vor fi plantați și pomii, acest lucru nefiind posibil acum, în toiul verii, deoarece aceștia s-ar fi uscat imediat. Au fost plantați totuși câțiva Tuia, iar când și aceștia se vor face mari, zona va arăta și mai verde decât este acum. Pe tartanul din perimetrul locurilor de joacă au fost desenate șotroane, iar pentru sportivi a fost amenajat, în vecinătatea parcului, un teren de fotbal. Acesta are și o mică tribună pentru public, iar Ștefan Condu ne-a povestit că urmează să fie amenajate și vestiarele, pentru ca cei mici să aibă unde să se schimbe de haine.

O investiție de 400.000 de lei

”Mi-am propus să reabilităm anul acesta, până în octombrie, trei locuri de joacă. Am terminat Parcul ”Gheorghe Dascălu” – o investiție de 400.000 de lei, ne-am apucat de Parcul ”Copacul cu Flori”, din satul Florilor, și urmează Parcul ”Victor Dumitrescu”, din capătul bulevardului cu același nume. Aici erau mormane de gunoi, bălării, iar noi am modernizat, practic, de la zero. Avem acum un teren de sport nou. Înainte era doar o fundație și o plasă ruginită, practic nimic. După cum vedeți, în spate avem ”Aleea Lacului”, care va fi asfaltată, iluminată, vom amplasa băncuțe și vom crea aici o zonă de promenadă, iar pentru viitor ne putem gândi și la debarcadere și plimbări cu bărcuțele pe lac. ­M-am gândit să reabilităm această zonă și în ideea că atunci când te apuci de o astfel de lucrare scapi și de gunoiul aruncat de anumiți cetățeni. Vom avem pază, sisteme de supraveghere, iar noaptea parcul va fi închis (între orele 22.00 și 07.00). Astfel creăm un confort cetățeanului”, ­ne-a explicat edilul.

Surpize pentru ”beneficiari”

Pentru ca inaugurarea parcului să fie un moment și mai plăcut, autoritatea locală a pregătit celor mici o mulțime de surprize. Muzica pentru copii a răsunat în difuzoare, animatorii au avut grijă să întrețină atmosfera și au pregătit echipele pentru diferite jocuri pornite pe iarbă, au fost pregătite zone pentru pictat pe față și zone în care celor mici li s-au confecționat, din baloane, diferite figurine. La intrarea în parc toții copiii au primit gratuit acadele, înghețată, apă sau limonadă rece. Am vorbit cu bunicii și părinții prezenți și toată lumea s-a declarat încântată de noul parc, așteptând cu nerebădare să fie finalizate și celelelate două. Pe terenul de sport, micii fotbaliști au încins un meci, la care, pentru scurtă vreme, a participat și primarul, sub ochii celor care au umplut tribunele. Așadar, o atmosferă de voie bună, până la urmă un lucru normal și firesc pentru o comunitate în care autoritatea locală chiar face treabă, iar rezultatele se văd și sunt apreciate. Ștefan Condu i-a rugat pe toți cei din Dobroești să aibă grijă de parc și să-l păstreze curat! La ora 22.00, parcul a fost închis, urmând ca de a doua zi să-și redeschidă porțile pentru cei mai mici locuitori ai comunei.