De marți, 1 Iunie, Patinoar PO este funcțional. În „gara lui Ion Țiriac” opresc zilnic mai multe trenuri decât în unele reședințe de județ, inclusiv cele din care provin fostul lider al PSD Liviu Dragnea și fostul ministru al Transporturilor Lucian Bode, acum titular la Interne.

Articol apărut în Club Feroviar și preluat de Jurnalul de Ilfov

Trenurile care fac legătura între Gara de Nord din București și Aeroportul Henri Coandă au avut un grad de încărcare record în dimineața zilei de marți, 1 Iunie. 

Și asta nu pentru că, peste noapte, traficul aerian pe cel mai mare aeroport al țării ar fi revenit la valoarea de dinainte de pandemie. Cum ploua și alte opțiuni nu prea mai aveau la dispoziție, de Ziua Copilului, părinții și-au luat odrasele și le-au dus la Otopeni. Au bifat două aspecte: copiii au mers și cu trenul (din păcate, mulți nu fac acest lucru până devin adolescenți) și au văzut și aeroportul și niscaiva avioane.

Peronul de la linia 9 din Gara de Nord era înțesat de părinți cu copii nerăbdători să se urce în tren. Pe peron erau gălăgioși, însă odată urcați în tren se așternea liniștea. Deh, emoții mari. Printre„turiștii” de câteva ore se aflau și câțiva oameni care mergeau la Otopeni pentru că urma ca ei să călătorească avionul. 

După 17 minute, trenul operat de Regio Călători (rebotezată Regio Passengers la megafonul din stație, în cadrul anunțului în limba engleză), oprește la Patinoar PO. Nu coboară nimeni în afară de reporterul Club Feroviar. Era zi liberă și, pe deasupra, nimeni nu a anunțat că de azi trenurile opresc acolo. Până de curând, doar Regio Călători și Transferoviar Călători își anunțaseră intenția de a face oprire aici. Pe ultima sută de metri s-a alăturat și operatorul feroviar de stat, CFR Călători.