Patriarhia Română continuă să ajute oamenii greu încercați de necazuri. La inițiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Biserica va oferi familiilor românilor morți la cutremurul din Italia sprijin financiar de urgență.   

Patriarhia Română a fost alături de victimele seismului din Italia și de rudele acestora chiar din momentul în care s-a produs dezastrul. Încă din primele zile, Eparhia Italiei a organizat o colectă de bani, alimente și produse de menaj care au fost donate pentru ajutorarea victimelor tragicului eveniment și rudelor îndurerate. În mare parte, banii strânși prin colectă au fost folosiți pentru aducerea în țară a trupurilor neînsuflețite.

 

Rudele îndoliate primesc câte 3.000 lei de la Biserică

Ulterior, preoții din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Italia au vizitat spitalele în care au fost internați românii prinși sub dărâmături. Duminică, pe 28 august, clericii ortodocși au săvârșit slujba Parastasului celor decedați. De asemenea, vineri, pe 2 septembrie, preoții de la Catedrala Patriarhală din București au oficiat o slujbă specială de pomenire a celor ce s-au stins la cutremurul ce a devastat  centrul peninsulei. Au fost înălțate rugăciuni la Ceruri, atât pentru iertarea păcatelor și odihna sufletelor decedaților, pentru răniți, cât și pentru binecuvântarea familiilor acestora. De altfel, vineri, în zi de doliu național, victimele au fost pomenite în toate bisericile ortodoxe din țară. Mai mult, la inițiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, membrii Permanenței Consiliului Național Bisericesc au aprobat acordarea a câte 3.000 de lei rudelor îndoliate și sfâșiate de durere.

 

11 familii beneficiază de ajutorul BOR

 

În total, 11 familii vor beneficia de ajutorul financiar al Bisericii. Reamintim că în noaptea de marți spre miercuri, pe 24 august, centrul Italiei a fost devastat de trei cutremure de suprafață, cu magnitudini de 6,0 – 5,4 și 4,8, care au fost urmate de sute de replici cu intensități între 2 și 4 grade. Primul cutremur, cel cu magnitudinea de 6,0, a avut loc la ora 03.36 ora locală, respectiv ora 04.36, ora României. Săptămâna trecută, bilanțul cutremurelor depășise 290 de morți. Alte zece persoane erau date dispărute. Printre decedați se află și 11 români, plecați la muncă în Italia.