Patriarhia Română face rugăciuni pentru odihna sufletelor creștinilor uciși și pentru însănătoșirea răniților în atacurile teroriste din Egipt. Preoții fac apel ca oamenii să înțeleagă necesitatea de a trăi în pace și armonie socială indiferent de religie.

 

Vă reamintim că în Duminica Floriilor, în două biserici creștine ortodoxe din Egipt au avut loc atacuri teroriste, revendicate ulterior de gruparea jihadistă Statul Islamic. Primul atac s-a produs într-o biserică din orașul Tanta, situat în Delta Nilului, iar al doilea atac a fost comis câteva ore mai târziu împotriva bisericii creștine Sfântul Marcu din orașul Alexandria. În urma celor două atacuri cel puțin 44 de creștini au murit și alți peste o sută au fost răniți.

Patriarhia Română: „Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să odihnească în pacea și iubirea Sa sufletele celor omorâți și să dăruiască vindecare grabnică celor răniți”

Preoții creștini ortodocși se roagă asiduu pentru victimele ambelor atacuri. „Patriarhia Română a aflat cu multă durere de vestea uciderii a 44 de creștini și de rănirea a peste 100 în urma sângeroaselor atacuri comise în ziua de 9 aprilie asupra bisericii creștine copte din orașul Tanta și asupra bisericii „Sfântul Marcu” din orașul Alexandria de către gruparea teroristă Stat Islamic. Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să odihnească în pacea și iubirea Sa sufletele celor omorâți chiar în timpul rugăciunii din Duminica Floriilor și să dăruiască vindecare grabnică celor răniți. Constatăm cu îngrijorare că tot mai mulți creștini din diferite părți ale lumii cad victime ale unor manifestări extreme de violență și ură. Oamenii trebuie să înțeleagă că pot și trebuie să trăiască în pace și în armonie socială indiferent de religie”, anunță Patriarhia Română. Slujitorii Bisericii îi pomenesc în rugăciunile lor și pe cei care, învrăjbiți de răutate ucid în numele religiei. „Ne rugăm lui Dumnezeu să aducă pace în sufletele celor tulburați de violență și ură, pentru a proteja darul sacru al vieții oamenilor”, mai spun reprezentanții Patriarhiei.