Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române transmite „profunde sentimente de compasiune și solidaritate cu poporul american greu încercat” și face un apel la rugăciune pentru victimele atacului terorist de la New York.

 

„Văzând cu îngrijorare că tot mai mulţi oameni nevinovaţi cad victime ale atacurilor teroriste fanatice, este necesar să înmulţim rugăciunile pentru încetarea urii şi a violenţei care produc panică şi nesiguranţă în societate. Să ne rugăm lui Dumnezeu mai ales în aceste zile de sâmbătă şi duminică (4 şi 5 noiembrie a.c.) pentru odihna sufletelor celor decedaţi în atacul terorist de la New York, pentru vindecarea celor răniţi şi pentru consolarea familiilor acestora. Exprimăm profunde sentimente de compasiune şi solidaritate cu poporul american greu încercat”, a spus astăzi, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, citat de basilica.ro.

Reamintim că în după-amiaza zilei de marți, o camionetă a intrat pe o pistă de biciclete din districtul newyorkez Manhattan. Incidentul s-a soldat cu opt morți și 11 răniți, șoferul fiind doborât de gloanțele poliției, după cum au afirmat surse oficiale din cadrul poliției și serviciilor de ambulanță, citate de agențiile de presă internaționale.

Autorul atentatului se numește Sayfullo Habibullaevic Saipov, esteoriginar din Uzbekistan, are 29 de ani și se afla în SUA din 2010. Potrivit cotidianului spaniol El Pais, acesta figura în arhivele Poliției cu două delicte rutiere.

În vehiculul folosit în atac, poliţiştii au găsit o armă cu aer comprimat şi una cu bile de vopsea, dar şi o scrisoare în care bărbatul susţine că acţionează în numele organizaţiei teroriste Stat Islamic.