Duminică, 1 noiembrie 2020, de la ora 10.30, a avut loc în Sala Cancelariei din Palatul Mogoșoaia – Centrul de Cultură ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, ceremonia de constituire a Consiliului Local Mogoșoaia, prin depunerea jurământului de către consilierii locali aleși pe 27 septembrie 2020, precum și depunerea jurământului de către primarul ales, Paul Mihai Nicu Precup.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 523

Evenimentul a avut loc în prezența prefectului județului, Daniel Tudorel Zamfir, a subprefectului Andrei Scutelnicu și a secretarului general al comunei, Roxana Cristina Bute, care a anunțat decanul de vârstă dintre consilieri, în persoana domnului Gheorghe Dinu. Acesta a preluat conducerea ședinței și i-a invitat să depună jurământul, cu mâna pe Biblie și pe Constituția României, pe cei 13 consilieri locali aleși ale căror mandate au fost validate de către Judecătorie, prezenți în sală, și pe unul dintre consilieri – în sistem online, așa cum a solicitat. Noul Consiliu Local Mogoșoaia, legal constituit, este format acum din Marian Gheorghe (PNL), Florin-Răducu Covaci (PNL), Nicolae Predeșel (PNL), Valentin Ene (PNL), Constantin-Bogdan Stan (PNL), Mariana Mihalache (PNL), Roxana-Cristina Chihai (PNL), Alexandru-Dumitru Iacoban (Alianţa USR/PLUS), Felicia Ienculescu-Popovici (Alianţa USR/PLUS), Alin-Călin Vîrtic (Alianţa USR/PLUS), Iustin Cojocaru (Alianţa USR/PLUS), Costel Băiaș (PMP), Gheorghe Dinu (PMP) și Aurel Pavel (ASL).

Judecătoria a invalidat mandatul consilierului local declarat ales Paul Mihai Nicu Precup (PNL), ca urmare a declaraţiei de renunţare, acesta optând pentru funcția de primar, pentru care a câștigat încrederea locuitorilor comunei. În aceste condiții a fost validat mandatul membrului supleant Victor Adrian Diaconescu (PNL).

Imediat după depunerea jurământului de credință de către consilierii locali, prefectul județului a constatat îndeplinirea condițiilor pentru constituirea legală a Consiliului Local Mogoșoaia și l-a invitat pe cel mai tânăr dintre consilierii locali, Alexandru-Dumitru Iacoban, să citească încheierea judecătorească privind validarea mandatului de primar al comunei, în persoana lui Paul Mihai Nicu Precup, ales cu peste 60% dintre voturile valabil exprimate pentru primar al comunei. Acesta a depus jurământul de credință în sistem online, aflându-se în carantină. Acesta a mulțumit, din nou, locuitorilor comunei Mogoșoaia pentru încrederea acordată atât domniei sale, cât și noilor membri ai Consiliului Local alături de care speră să facă, în continuare, ”lucruri bune”. ”Vă urez tuturor succes și sperăm să lucrăm împreună așa cum trebuie pentru dezvoltarea, în continuare, a comunei noastre”, a spus primarul.

Înainte de final, secretarul general al comunei le-a prezentat consilierilor locali câteva detalii despre prevederile legale referitoare la incompatibilități ale aleșilor locali și conflicte de interese.

La rândul său, prefectul județului i-a felicitat pe cei prezenți, menționând cadrul deosebit în care s-a desfășurat evenimentul. ”În această sală s-a scris o parte din istoria României. Astăzi, dumneavoatră scrieți aici o filă din istoria comunei Mogoșoaia. Timp de patru ani, îi veți reprezenta pe cei care ­v-au ales și care au investit în dumneavoastră multă încredere și speranță că veți face tot ceea ce ține de puterea și sufletul dumneavoastră, spre binele cetățenilor care v-au votat. Vă rog ca pe toată perioada mandatului să aveți permanent în gând jurământul de astăzi. Nu are foarte multe cuvinte, însă esența este deosebită. Oamenii așteaptă de la dumneavoastră exact ceea ce ați fi așteptat și dumneavoastră de la aceia care ar fi fost consilieri. Vă doresc multă sănătate, putere de muncă și să ne revedem de fiecare dată cu bucurie”, a spus prefectul.