Consilierii aleși în comuna Corbeanca la alegerile locale din 27 septembrie 2020 au fost convocați, marți, 27 octombrie, prin Ordinul Prefectului județului Ilfov, pentru ceremonia de constituire a Consiliului Local Corbeanca.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 523

Prefectul județului Ilfov a anunțat că este o zi deosebită pentru toată lumea, fiind și o zi de sărbătoare creștină. Conform procedurii, reprezentantul Primăriei Corbeanca cu atribuție de secretar general a anunțat că erau prezenți la ceremonie 12 consilieri, din totalul celor 15 consilieri validați, 3 fiind supleanți. Prefectul a mai anunțat că îl are alături pe subprefectul Andrei Scutelnicu, scopul întâlnirii fiind constituirea CL al comunei Corbeanca.

Conform procedurii, secretarul general al UAT Corbeanca a anunțat că ședința este condusă de consilierul local, decan de vârstă, Felician Băjănaru, asistat de doi dintre cei mai tineri consilieri, respectiv  Adrian-Teodor Hojda și Bogdan Ionuț Semen.

Conducerea ședinței a fost preluată de consilierul decan de vârstă, iar secretarul general al comunei Corbeanca a prezentat încheierea pronunțată de către Judecătoria Buftea privind validarea consilierilor locali aleși. Prin încheierea dată în ședința din camera de consiliu, din data de 21.10.2020, de către Judecătoria Buftea, în dosarul 26931/94/2020, privind validarea mandatelor de consilieri, instanța a dispus: ”Admite în parte cererea. Validează mandatele consilierilor locali declarați aleși, astfel: Apăteanu Ștefan-Adrian (Plus), Bârsan Elena-Alina (Plus), Hudema Mihai (PLUS), Pop Adrian-Grigore (Plus), Bălăiță Sergiu-Ștefan (Plus), Hojda Adrian-Teodor (PMP), Georghiu Aurelia (PMP), Stan Sevasta (PMP), Snagoveanu Adrian (PNL), Ghiță Ferentz (PNL), Semen Bogdan-Ionuț (PNL), Băjănaru Felician (USR). Invalidează mandatele de consilieri locali declaraţi aleşi ale numiţilor Anton Valeriu (PMP), Laszló Andra (USR), Mihailă Costel Romeo (PSD), ca urmare a renunțării la mandat înainte de validare. Admite excepția prematurității, invocată din oficiu. Respinge cererea de validare a membrilor supleanţi Talamete Ionelia (PMP), Lupu Ion-Sebastian (USR), Andrei Costin-Cristian (PSD), ca prematur introdusă. Prezenta încheiere se comunică, de îndată, Prefectului Județului Ilfov, secretarului general al comunei Corbeanca, consilierilor locali declarați aleși, ale căror mandate au fost invalidate, și supleanților cu privire la care cererea a fost respinsă ca prematură. Cu drept de apel, în termen de 3 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Buftea. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 21.10.2020.”.

În ordine alfabetică, consilierii aleși și validați de Judecătorie au depus jurământul, cu mâna pe Biblie și pe Constituția României. După ce Consiliul Local Corbeanca s-a constituit legal, a fost citită hotărârea civilă prin care a fost validat de instanță prin hotărâre definitivă mandatul de primar al domnului Valeriu Anton. Acesta a depus, la rândul său, jurământul de credință. În final, consilierilor locali și primarului reales li s-au adus la cunoștință prevederile legii privind conflictul de interese pentru aleșii locali.

Potrivit prevederilor noului Cod Administrativ, în prima ședință a Consiliului Local, prin vot secret, cu majoritate absolută, se va alege din rândul membrilor Consiliului Local Corbeanca la propunerea primarului sau a consilierilor locali, viceprimarul comunei.

”Astăzi este o zi mare, și pentru mine, și pentru dvs., și sper să facem o echipă cât mai bună și să fim alături pentru toate proiectele pe care le am în curs de derulare și pe care le vom mai fabrica. Să ne ajute Dumnezeu să fim sănătoși, să trecem peste această pandemie și să ducem conducerea localității împreună, cât mai bine și mai sănătoși”, a spus primarul Valeriu Anton.

Prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, a felicitat atât consilierii locali, cât și primarul reales și a reamintit că toți au depus un jurământ care în esență cuprinde ”tot ceea ce trebuie să vă călăuzească începând de astăzi. Sunt convins că această echipă a consilierilor, împreună cu dl. primar, veți face tot ceea ce ține de puterea dvs. veți vota, veți  dezbate, veți propune proiecte cu gândul că cetățenii așteaptă cel puțin ceea ce vă doriți pentru dvs. Și, de astăzi, ați trecut ­într-o etapă altă. Sunteți consilieri în funcție. Cei care se află la primul mandat vor constata în scurt timp că din afară lucrurile sunt mai ușoare. În momentul în care intrați într-o echipă, o să constatați că este foarte mult de muncă, resursele nu întotdeauna sunt cele de care aveți nevoie și va trebui să luptați și să munciți pentru fiecare proiect pentru că cetățenii, peste patru ani, dacă nu în fiecare zi, vor cere socoteală. Și așa este și normal. Dvs. îi reprezentați timp de patru ani pentru că ei v-au ales. Vă rog să nu uitați acest lucru!”.