Reprezentanţii PDL, reuniţi în şedinţa Colegiului Director, au votat pentru fuziunea prin absorbţie cu Forţa Civică, înregistrându-se doar un vot împotrivă şi două abţineri, au precizat surse din PDL.

La ședinţa Colegiului Director și-a anunțat prezența şi preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu. În urma fuziunii, care va fi validată în Convenţia Naţională a PDL de sâmbătă, Ungureanu va primi o funcţie de prim-vicepreşedinte al partidului.

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, într-o conferinţă de presă, că va pune umărul la întărirea PDL şi a dreptei, precizând că viitoarea fuziune între PNL şi PDL este ceea ce aştepta şi că nu există compromis care să nu se poată face, adăugând că se vorbeşte mult despre unitatea dreptei dar se face foarte puţin în acest sens.

„Am decis să primesc funcţia de prim-vicepreşedinte în cadrul PDL”, a spus Ungureanu, precizând că, în discuţiile avute cu PDL, şi-a exprimat opţiunea de a fi doar membru simplu dar, din respect pentru colegii săi din Forţa Civică şi ca garanţie a implicării totale a acestui partid în construcţia de viitor politic a dreptei, se vede nevoit să accepte această funcţie.

De altfel, Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că această funcţie de prim-vicepreşedinte are caracter temporar, pentru că, în urma contopirii celor două partide, echipa de conducere a noului partid va avea o cu totul altă structură, în urma alegerilor interne.

Ungureanu a mai declarat că nu renunţă la candidatura la Preşedinţie şi că pune la dispoziţia deciziei PNL şi PDL această candidatură, dar şi proiectul său politic.