Lor li s-au adăugat o medalie de argint și alte două medalii de bronz, obținute la Campionatul mondial WGKF GOJU-RYU, disputat în Italia

Se poate spune că tinerii sportivi care practică artele marțiale în cadrul CS Periș au intrat în elita mondială a acestei discipline sportive care șlefuiește caractere puternice și educă personalități deosebite, și care implică mult echilibru mental, multă disciplină și curaj.

Meritul acestor realizări le aparține atât antrenorului acestor luptători – sensei Valeriu Stancu, centura neagră 3 dan, el însuși multiplu campion național, triplu campion european și dublu campion mondial de arte marțiale, karate – Goju Ryu, cât și edilului acestei localități, Anghel Albu, cel care a susținut neîncetat activitatea secției de arte marțiale a Clubului Sportiv Periș. Iar rezultatele, după cum vom vedea în continuare, au fost pe măsura eforturilor depuse, laolaltă, de sportivi, de sensei Valeriu Stancu și, nu în ultimul rând, de primarul comunei, Anghel Albu, așa cum arătam mai sus.
„Am înființat acest club în anul 2011, cu sprijinul domnului primar Anghel Albu. De atunci, am reușit să obținem rezultate deosebite, sportivii noștri cucerind mai multe titluri de campioni naționali. Apoi, în anul 2017, am obținut primul titlu de vicecampion mondial prin George Trușcă, component al echipei de karate a României. Printre performerii clubului nostru se mai numără și Ștefania Stancu, dublă campioană europeană, Ianis Stănescu, de asemenea campion european, iar anul acesta, Ștefan Rădulescu a cucerit titlul de campion mondial cu echipa României și cel de vicecampion mondial, la individual, în cadrul categoriei +70 kg, la campionatul mondial de GOJU-RYU, disputat în Italia, în perioada 6-12 septembrie, în localitatea Foligno. Când am auzit Imnul României, mărturisesc că mi-au dat lacrimile. E un sentiment greu de descris!”, ne-a spus Valeriu Stancu.
Cinci sportivi participanți, cinci medalii câștigate!
La competiție au participat 5 sportivi ai clubului din Periș, membri și ai echipei naționale a României, care s-au întors în țară cu 2 titluri de campion mondial la cadeți-echipe (Ștefan Rădulescu), la mini-cadeți (Mihai Vlad), o medalie de argint (același Ștefan Rădulescu, cel mai bun karateka al clubului ilfovean), iar Maia Marin și Mario Anghel au obținut medalii de bronz la categoria de vârstă mini-cadeți. La rândul său, sensei Valeriu Stancu, la vârsta de 46 de ani, a câștigat titlul de campion mondial la categoria masters +45 de ani, pentru a doua oară în cariera sa de sportiv!
„Îi mulțumim domnului primar Anghel Albu, care a făcut posibilă deplasarea noastră la competiția mondială din Italia, pentru că, fără domnia sa n-am fi avut nicio șansă să ajungem acolo, costurile au fost foarte mari, vorbim aici despre deplasare, transport și cazare și inclusiv echipament, mai exact treninguri pentru toți sportivii din delegație. Părinții copiilor nu au trebuit să plătească nimic, spre deosebire de alte echipe participante. De altfel, încă de la înființarea clubului, dl. primar ne-a asigurat, pe lângă sala de antrenament, absolut toate dotările necesare – tatami, mănuși, protecții și echipamentul pentru toți cei 50 de sportivi care practică aici, la Periș, karate Goju Ryu” a dorit să sublinieze sensei Valeriu Stancu.