Când a preluat funcţia de primar al comunei Periş, Anghel Albu s-a pomenit cu o datorie lăsată de predecesorul său în valoare de 110.000.000 RON. În timpul man-datului său, nu numai că a găsit resurse să acopere “gaura” moştenită de la fostul primar, dar a reuşit să facă rost de bani pentru a investi în nenumărate proiecte pen-tru binele cetăţenilor comunei.
În ultimii ani Anghel Albu a înfiinţat în comună un serviciu de evidenţă a populaţiei, un liceu teoretic, o grădiniţă cu orar prelungit şi două asociaţii sportive în Periş şi Buriaş. O investiţie importantă pentru bună­starea locuitorilor localităţii a fost şi înfiinţarea reţelei de gaze naturale. Cu această ocazie s-a introdus încălzirea centrală în toate şcolile, dispensarele, casele de cultură şi bisericile din comună, două dintre acestea, cea din Brătuleşti şi cea din Periş (nefinalizată încă), fiind construite tot în tim-pul ultimului mandat. Primarul Albu a amenajat totodată trotuare de-a lungul DJ 101B, a contribuit la dotarea şcolilor, la întreţinerea drumurilor laterale, la refacerea picturii bisericii din Buriaş şi refacerea în totalitate a Caselor de Cultură. În Periş, au fost amenajate cinci parcuri, s-a refăcut acoperişul şcolii din Buriaş şi s-au construit sediile arhivei primăriei şi al Casei de Căsătorii. O altă decizie care a contribuit la uşurarea situaţiei financiare a cetăţenilor comunei a fost şi reducerea taxei de salubriza-re. “E bun, maică, primaru’ ăsta!” , ne spune tanti Lenuţa, ieşită în pragul porţii. “ Uite, ne băgă gaze, ne făcu trotuare, biserici, acu’ auzii că ne bagă şi apă!”. “ Hai dom’ne, că n-a făcut nici un primar ce a făcut domnu’ Albu!”, intervine un consătean care o auzise pe tanti Lenuţa. “Să-i dea Dumnezeu sănatate!”
Anghel Albu merge mai departe
Primarul comunei Periş are în continuare planuri mari. Dacă va fi reales, edilul doreşte să reînfiinţeze Spitalul Comunal Periş. Dar proiectul lui de suflet este realiza-rea canalizării din localitate, proiect a cărui finanţare a reuşit s-o obţină încă din actualul mandat. Valoarea acestuia este de aproape 9.000.000 RON, din care aproxima-tiv 80% reprezintă contribuţia Administraţiei Fondului pentru Mediu, iar 20% sunt fonduri ale primăriei. Proiectul, cu termen de finalizare în 2013, prevede înfiinţarea reţelei de canalizare, a unor sisteme integrate de alimentare cu apă în comuna Periş precum şi construirea unor staţii de epurare. Printre alte intenţii se numără şi asfal-tarea drumurilor laterale, după terminarea lucrărilor la canalizare, forarea a două puţuri, pentru a mări capacitatea staţiei de apă, finalizarea bisericii din Periş în 2014, darea în folosinţă a bibliotecilor din incinta Caselor de Cultură precum şi a gădiniţei cu orar prelungit aflată în curtea primăriei.
Cert este că, în timpul vizitei noastre în Periş, ne-am convins că localitatea se află pe mâini bune. Comuna arată îngrijit, cu trotuare din
pavele de culoare roşie care dau un aer vesel străzilor, cu clădiri de utilitate publică unde se vede că primul gospodar al localităţii îşi dă tot interesul pentru binele comunităţii şi pune suflet în tot ceea ce face.
Andrei Dumitru
Primarul se interesează de problemele cetățenilor
Anghel Albu, un primar care  invită la dialog