Deși la scrutinul pentru alegerile parlamentare a fost semnalată cea mai scăzută prezență la vot din istoria postdecembristă, ilfovenii au dovedit din nou că pentru ei contează să-și exprime în număr cât mai mare opțiunile în cabina de vot. Astfel că, în Ilfov prezența la urne a fost de 35% la sută cu mai mult de trei procente față de media națională. Cu această ocazie, printre cei veniți să-și exprime opțiunile prin vot am întâlnit câteva personalități politice liberale care ne-au mărturisit ce așteptări au de la aceste alegeri desfășurate în condiții dificile. 

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 528, ediția print

Irinel Scrioșteanu, Ministru Secretar de Stat- Candidat la Camera Deputaților

Am votat cu încredere și speranță că putem continua dezvoltarea României. M-am gândit la copiii noștri și la viitorul lor într-o țară normală, care să ofere șanse egale tuturor.  Sunt același Irinel Scrioșteanu din Mogoșoaia, Ilfov. Mulțumesc, tuturor celor care credeți în mine, în determinarea și în puterea mea de muncă.

Thuma Hubert, președintele Consiliului județean ilfov

Am votat pentru un guvern liberal cu o majoritate largă în Parlament. Ca să putem alege direcția spre care se va îndrepta România în următorii ani. Avem președinte PNL, premier PNL, Consiliu Județean cu președinte PNL, primari PNL – putem să schimbăm lucrurile în bine.

Daniel Zamfir, prefectul județului

Astăzi e o zi deosebită pentru întreaga Românie, astăzi ne alegem viitorul, viitorul țării, viitorul nostru și mai ales viitorul copiilor noștri. Astăzi am votat pentru o Românie normală, pentru o Românie europeană, pentru o Românie în care statul de drept să reprezinte normalitatea și să nu fie doar o lozincă. Am votat pentru cei care ne vor reprezenta timp de patru ani, cei care vor elabora legi bune, legi benefice pentru țara noastră, care să favorizeze dezvoltarea economică, legi menite să crească încrederea cetățenilor în instituțiile statului, legi favorabile parcursului nostru european. Cei care vor fi la cârma țării în următorii ani trebuie să țină cont ca ceea ce hotărâm noi astăzi și ceea ce vor hotărî ei ca reprezentanți ai noștri în Parlament să fie benefic pentru viitorul nostru, al tuturor. 

Nicoleta Pauliuc, Candidat Senat

Votul…un gest atât de mic, o semnificație atât de profundă. Am votat cu sete! Am votat cu speranță! Copiii și tinerii noștri se uită la noi și învață de la noi. Nu-i lăsați să se obișnuiască cu nepăsarea. Prin votul vostru veți mai pune o piatră la temelia democrației. 

 

Daniel Gheorghe, candidat camera deputaților

Am votat pentru o Românie dezvoltată cu adevărat și pentru o națiune puternică
în care fiecare cetățean să fie respectat!

George Tuță, Candidat Camera Deputaților

Am votat pentru  a susține proiectele, care să sprijine financiar comunitățile in plină expansiune, asa cum este situația in Ilfov, pentru imbunătățirea sistemului de educație, pentru calitatea serviciilor de sănătate și  pentru grija față de seniori. .Alături de echipa de primari  și consilieri din judetul Ilfov, guvernarea PNL va crește standardul de viață și de locuire in județ.