Peste 300 de licee vor avea finanțări prin proiectul Romania Secondary Education Project (ROSE) începând cu luna septembrie, a anunțat ministrul Educației, Adrian Curaj.

„Am o țintă: în septembrie, la începutul școlii, să existe minimum 300 de licee care să aibă deja acele finanțări, din cele 1.200, deci o treime, să aibă finanțările necesare programelor care să conducă sau să ajute la evitarea părăsirii timpurii sau alte lucruri de acest gen. Ca să le avem, contează mult pentru mine să fie vizibili pașii, să știm când aplicăm, să fie transparentă, care este lista de școli, care sunt criteriile. Toate lucrurile acestea creează un spațiu de încredere, că până la urmă sunt resurse multe și am speranța că aceste resurse, fiind transparente, vom avea șanse să fie un beneficiu la sfârșit cât mai puternic“, a explicat ministrul.

 

Guvernul și Banca Mondială au lansat, în luna decembrie a anului trecut, „Proiectul privind învățământul secundar/Romania Secondary Education Project (ROSE)“, care își propune reducerea abandonului școlar și creșterea ratei de promovabilitate la bacalaureat. Acesta constă într-un împrumut de 200 de milioane de euro pe care Banca Mondială îl acordă Guvernului României pentru 1,5 milioane de elevi români din 1.100 de licee și 300 de universități publice. Obiectivul principal al proiectului este acela de a spori șansele elevilor din România de a finaliza cu succes ciclul terțiar de învățământ. ROSE va fi implementat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice în perioada 2015-2022.