Grație frumuseții, pietrele prețioase și semiprețioase ne fac să atragem întotdeauna privirile celor din jur. Dar ele nu ne oferă doar un plus de eleganță. Acestea au și capacitatea de a armoniza energiile noastre interioare, de a le absorbi pe cele negative și de a le accentua pe cele pozitive. Ce să purtăm în fiecare zi a săptămânii pentru a ne spori șansele spre o viață mai bună?

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 427, ediția print

Luni – Perla

Încă din cele mai vechi timpuri, lunea este considerată ziua Lunii de pe Cer, așa că e bine să purtăm pietre albe, cu excepția diamantului. Lunea este o zi romantică, ce predispune la sensibilitate, timiditate și tendința de însingurare. Așadar, într-o zi care ne predispune la foarte multă instabilitate, avem nevoie de o piatră cu puteri magice pentru bunul mers al treburilor. Iar aceasta nu poate fi decât o perlă albă, piatra lunii sau cristalul de stâncă.

Marți – Rubinul

Se poartă pietrele roșii cum ar fi rubinul sau spinelul, pentru că este ziua zeului războiului, Marte. În general, marțea este ziua acțiunilor directe, a perseverenței dar și a impulsivității. Predispoziția spre abordări tranșante și un orgoliu puternic ne fac mai agresivi decât de obicei. Nu degeaba se spune că marțea sunt trei ceasuri rele. O piatră roșie ne este întotdeauna de folos în această zi a săptămânii.

Miercuri – Safirul

Este ziua planetei Mercur, cea care ne dezvoltă gândirea, intelectul și înțele­pciunea. Aceasta ne aduce istețime, putere de convingere și noroc la câștiguri financiare. Dar puterea ei trebuie sporită cu o piatră albastră precum, safir, agat sau lapislazuli. Altfel, riscăm să trezim într-un exces de rațiune care ne dezvoltă ranchiuna și o mare dorință de a escroca.

Joi – Ametistul

Fiind ziua guvernată de planeta Jupiter, este dedicată pietrelor de culoare mov, cum ar fi safir violet sau ametist (piatra regilor). Grație echilibrului pe care ni-l insuflă patronul acestei zile, ne-am bucura de armonie în familie și cumpătare în diverse acțiuni, dar și un simț critic mult prea dezvoltat. O piatră mov ne poate induce mult mai multă înțelepciune, calm și temperare.

Vineri – Smaraldul

Este ziua zeiței fru­museții, Venus, zi în care nu trebuie să ne lipsească verdele smaraldului. Pasiunea și sentimentul de împlinire pe care ni le induce zeița frumuseții se împletesc de minune cu risipa, superficialitatea și delăsarea. Pentru o mai bună armonizare, avem întotdeauna nevoie de un samarald sau o piatră de jad.

Sâmbătă – Diamantul

De ziua lui Saturn nu trebuie să ne lipsească diamantul. Fiind cel mai morocănos zeu, Saturn ne aduce, pe deoparte, noroc și reușită în activitățile minuțioase, dar și nerăbdare și lipsă de compasiune. Diamantul ne poate aduce echilibrul de care avem nevoie în diverse situații.

Duminică – Topazul

De ziua Sorelui, cel mai indicat ar fi să purtăm pietre de culoare galbenă, precum topazul sau safirul galben. Soarele ne conferă foarte multă energie, optimism și încredere în propriile forțe. Din păcate, ne determină să facem și unele excese care, pe fondul “lipsei” de discernământ, ne pot expune la adevărate pericole. Pietrele de culoare galbenă ne feresc de multe evenimente neplăcute, în ultima zi a săptămânii.