În urma întâlnirii de luni, 2 iunie, liberalii și democrat liberalii au reconfirmat dorința de a realiza, cât mai rapid, o fuziune între cele două partide.

„Dorim o fuziune a partidelor noastre, o fuziune cât mai repede. Am convenit câteva lucruri concrete, ce comisii mixte vor fi formate. (…) Acest lucru arată determinarea noastră de a merge pe această cale”, a spus Klaus Iohannis, prim-vicepreședintele demisionar al PNL.

La rândul său, președintele PDL, Vasile Blaga, a anunțat că grupurile parlamentare ale celor două partide vor lucra, de luni, împreună. „Lucrăm ca într-o alianță, practic. De astăzi, grupurile parlamentare din Cameră și Senat vor lucra împreună. Am stabilit și pașii următori: vom lucra în comisii paritare, cea mai importantă dintre sarcini revenindu-i comisiei care să lucreze la proiectul pentru România. Ne interesează alegerile prezidențiale foarte mult, vom avea un singur candidat, dar ne interesează un proiect pentru România cu care să-i convingem pe români, nu numai la alegerile prezidențiale ci și la viitoarele alegeri locale și generale și, mai ales, să construim o dreaptă unită”, a spus Vasile Blaga. 

PNL și PDL doresc, totodată, desemnarea unui candidat comun pentru prezidențiale, până la sfârșitul lunii iulie.