Vulturii, egalați în ultimul minut de joc!

Concordia Chiajna a trecut la mustață pe lângă o victorie în fața lui Poli Timișoara, după ce bănățenii au egalat în minutul 90. O victorie a elevilor lui Dan Alexa i-ar fi scutit de multe emoții în play-out, dar nu a fost să fie.

Oricum, cu Alexa la cârma echipei, Concordia a avut un parcurs pozitiv în ultimele etape ale sezonului regulat, singura înfrângere înregistrată fiind cea cu Astra, din etapa trecută. Așadar, Concordia Chiajna a încheiat la egalitate, sâmbătă, scor 1-1, cu formaţia ACS Poli Timişoara, într-un meci din ultima etapă a sezonului regulat din Liga I, disputat pe stadionul „Dan Păltinişanu”.

Gol superb al lui Alexandru Albu

Ilfovenii au fost cei care au deschis scorul, în minutul 10 al primei reprize, prin fundașul de 23 de ani Alexandru Albu. El a marcat primul său gol în Liga 1 printr-o lovitură de cap superbă. În loc să trimită mingea cu forță spre poarta timișorenilor, el a ales să-l lobeze pe portarul acestora, Cătălin Straton și a reușit un gol de zile mari. Timişorenii s-au aruncat apoi în atac, dar Bălgrădean a respins cornerul bătut direct pe poartă de Fucek. Spiritele s-au încins după ceva mai mult de jumătate de oră de joc, când jucătorii celor două echipe au fost la un pas să se ia la bătaie, în urma unui fault al lui Herea. Situaţia putea degenera fără intervenţia forţelor de ordine. Spiritele s-au calmat, iar cei doi de la care a pornit altercația, Herea şi Pedro Henrique, au primit câte un cartonaş galben. Bălgrădean s-a arătat, din nou, a fi într-o formă de zile mari. Chiar înainte de pauză, el s-a opus la şutul-centrare trimis de Bărbuţ, pentru ca, în repriza secundă, să scoată şi execuţia de la distanţă a lui Artean. Portarul ilfovenilor nu a mai avut ce face, însă, în ultimul minut. Croitoru a centrat din lovitură liberă, iar Şeroni a egalat cu capul, profitând şi de ieşirea neinspirată a lui Bălgrădean.

În urma acestui rezultat de egalitate, Concordia Chiajna se află locul 11 în clasament, cu 25 de puncte, în timp ce ACS Poli Timişoara ocupă locul 13, cu 14 puncte acumulate, însă elevii lui Ionuţ Popa rămân şi cu penalizarea de 14 puncte primită la începutul sezonului.

Alexa, nemulțumit de rezultat

După meci, Dan Alexa s-a arătat dezamăgit de faptul că echipa sa a obținut doar un punct pe terenul lui ACS Poli, mai ales că elevii săi conduseseră până în minutul 90.

„Știam că ei au probleme la construcție, noi am dat gol repede. Cred că Șeroni merita să fie eliminat înainte să marcheze golul lor din minutul 90. Dacă ar fi fost eliminat, câștigam azi toate punctele. (…) Am avut trei puncte aproape asigurate, dar am avut neșansă pe final. E un punct important, dar sunt supărat deoarece am pierdut alte două. Dacă am fi câștigat azi, cred că am fi fost salvați de la retrogradare, chiar dacă se înjumătățesc punctele”, a spus Dan Alexa.

Articolul face parte din ediția de print a Jurnalului de Ilfov, nr.341