Marian Iancu, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului de fotbal FC Politehnica Timişoara (liga a doua), a declarat în­tr un comunicat dat publicităţii luni a renunţat la procesul de licenţiere pentru sezonul 2012-2013, deoarece gruparea de pe Bega nu îndeplinea condiţiile impuse.
„Am renunţat la procesul de licenţiere pentru ca în mod evident nu îndeplineam condiţiile impuse. Nu sunt pregătit să cerşesc mila Federaţiei şi, din câte ştiu eu, nici Timişoara n-ar accepta asemenea lucruri. Mesajul pentru jucătorii legitimaţi la clubul nostru este că aceia care merită vor merge la echipe mari din Liga I, cei care mai au de muncit să facă dovada valorii lor vor fi în competiţie în liga a doua, iar tinerii vor avea parte de toate condiţiile să se pregătească pentru performanţă. Fiecare îşi va primi banii cuveniţi şi va fi respectat de club aşa cum şi el o face. Clubul are capacitatea de a-şi achita obligaţiile, inclusiv cele faţă de angajaţi, precum şi taxele şi impozitele aferente, aşa cum am făcut-o întotdeauna’’, afirmă Iancu pe ­site-ul oficial al clubului. Marian Iancu a precizat că Politehnica Timişoara a votat împotriva dezafilierii Universităţii Craiova şi a apreciat că hotărârea de a fi declarat „persona non grata’’, susţinută de opiniile şi declaraţiile sale, este una corectă. Iancu consideră corectă şi afirmaţia lui Mircea Sandu, care a spus că patronul Politehnicii nu face parte „din «familia» fotbalului românesc. Dar să nu uite că fără compromisuri, fără aju-tor, fără să trucăm meciuri, timp de patru ani am fost în elita campionatului şi de multe ori l-am dominat categoric’’. Marian Iancu precizează că va face pasul înapoi din fotbal ca persoană fizică. „Voi stabili persoana care va primi mandat să-i contacteze pe cei de la Universitatea Politehnica, pe domnul Vasile Boiţ şi membrii fondatori ai ASFC pentru ca împreună să reactiveze juridic societatea pe acţiuni Politehnica Timişoara 2002. Le voi transmite documentele originale prin care această societate este continuatoarea de drept a tradiţiei fotbalului alb-violet, iar grupul BKP va sponsoriza începutul noii activităţi până când această entitate se va putea susţine singură în competiţii. Le vom pune la dispoziţie toată logistica pe care o avem, suntem siguri că şi Universitatea Politehnica ne va susţine în acelaşi mod.
Se va beneficia de aportul tinerilor jucători pe care i-am crescut şi vor fi crescuţi în spiritul competiţiei la cel mai înalt nivel. Cel care va conduce noua entitate va trebui să dobândească regulamentar drept de joc la diferite nivele competiţionale’’, a menţionat Iancu.