Conform unui comunicat trimis de Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov, polițiștii ilfoveni au organizat, marțea trecută, o acțiune care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui climat de siguranţă. Acțiunea s-a desfășurat în unitățile de învățământ din localitățile Domnești, Chiajna, Voluntari, Otopeni și 1 Decembrie și în zonele adiacente acestora.

La Școlile nr. 2 și 3 din ora­șul Voluntari, polițiști din cadrul Compartimentu­lui de Analiză și Prevenire a Criminalității au purtat discuții libere cu elevii cu privire la cauzele generatoare ale delincvenței, consecințele comportamentului deviant, răs­punderea penală și le-au oferit sfaturi care să îi ajute să gestioneze eventualele conflicte în care sunt implicaţi.

Totodată, polițiștii rutieri au aplicat un număr de 81 sancțiuni, în valoare de 12.000 lei pentru abateri de la regimul circulației rutiere, cum ar fi neacordarea de prioritate pietonilor, traversare neregulamentară, nesemnalizare la schimbarea direcției de mers, care s-au soldat cu reținerea a  unui număr de 12 permise de conducere.

De asemenea, polițiști de investigare a fraudelor au efectuat controale la unitățile economice din apropierea școlilor care au vizat respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, în urma cărora s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 31.250 lei.