Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Ilfov avertizează cu privire la respectarea regulilor de circulație în condiții meteo extreme,  ca urmare a faptului că în următoare-le zile este anunțată o înrăutățire a vremii, prognozându-se posibilitatea înghețului și a ninsorilor repetate.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, Serviciul Rutier vă recomandă:

 Înainte de a pleca la drum, informați vă temeinic despre con­diții­le meteo și starea dru­­mu­rilor!

 Adaptați permanent viteza la condițiile de drum și trafic!

 Circulați cu viteză redusă atât în localități cât și în afara lor, când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau are îmbrăcămintea din piatră cubică!

 Operatorii de trans­port ce dețin autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone, au obli­­gația legală de a mon­ta pe roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele și pe drumurile stabilite!

 În situația în care semnalați carosabil alunecos sau acoperit de zăpadă folosiți „frâna de motor”!

 Respectați limitele legale de viteză!

 Păstrați rândul în co­loană și nu vă ha­zar­dați în efectuarea unor depă­șiri neregulamentare!

 Programați în așa fel călătoriile încât să nu conduceți în stare de oboseală!

 Asigurați-vă la schimbarea direcției de mers. Oricând din spate sau din față poate apărea un motociclist sau un alt autovehicul!

 La plecarea de pe loc, asigurați-vă că nu puneți in pericol sigu­ran­ța deplasării unui motociclist sau a unui pieton!

 Echipați autovehiculul cu anvelope corespunzatoare, cu profil de iarnă. Evitați suprapresiunea care scade aderența anvelopelor la carosabilul drumurilor!

 Curățați în per­ma­­­nen­ță farurile și blocurile de semnalizare și folosiți corespunzator in­sta­lația de ventilație – cli­matizare!

 Serviciul Rutier re­­comandă tuturor par­­ticipanților la trafic să respecte cu strictețe sem­­­nificația indicatoare­lor și îndrumările agenți­lor de circulație!

 Nu vă urcați la volan dacă vă aflați sub influența băuturilor alcoolice!

 Siguranța rutieră este o prioritate națio­nală. Cetățenii trebuie să con­știentizeze că sigu­ranța traficului rutier reprezintă și siguranța lor.

Inspectoratul de Poliție Ilfov vă urează „DRUM BUN”, fără evenimente rutiere!