Într-o discuţie purtată la sediul Prefecturii Ilfov cu subprefectul judeţului, Lilian Onescu, am aflat stadiul problemelor importante aflate în atenţia instituţiei. Pe prime-le locuri sunt organizarea alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie şi pregătirea pentru iarna care va veni.

Subprefectul Lilian Onescu: “Doamna prefect Florentina Pencea m-a delegat să mă ocup de cele şase baze din judeţ unde se află materialele şi substanţele necesare deszăpezirii, care vor intra în acţiune atunci când zăpada va începe să se aştearnă pe drumurile din Ilfov. Voi verifica personal ca bazele să fie în mod real aprovizionate cu toate cele necesare intervenţiei pentru  înlăturarea efectelor căderilor abundente de zăpadă. Ilfovul, care este ca un inel în jurul Bucureştiului, trebuie să beneficieze de o intervenţie prompt şi eficientă în caz de ninsoare, pentru a nu fi afectat transportul din şi spre Capitală. Consiliul Judeţean Ilfov are în primire, pentru deszăpezire, toate drumurile judeţene şi comunale, în timp ce drumurile naţionale din judeţ cad în sarcina Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – CNADNR. În acest sens, a şi avut loc o întrunire a factorilor responsabili, la sediul Consiliului Judeţean, pentru o primă abordare a problemelor pe care va trebui să le rezolvăm în iarna ce vine. 

În ceea ce priveşte pregătirea alegerilor din 9 decembrie, suntem în calendarul stabilit. A avut loc licitaţia pentru tipărirea buletinelor de vot, aceasta fiind câştigată de Monitorul Oficial. Valoarea contractului este de 135.000 lei, la care se adaugă TVA. Şi pentru confecţionarea ştampilelor de control din fiecare secţie de votare, în număr de 223, atâtea câte secţii de votare sunt în Ilfov, s-a ţinut licitaţia, care a fost adjudecată de firma Trodat SRL, pentru suma de 4.200 lei. A fost făcut planul şi în ceea ce priveşte paza secţiilor de votare, care va fi asigurată de Poliţie şi Jandarmerie, lângă care se vor afla şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”.

De curând, subprefectul Lilian Onescu a devenit și cadru didactic universitar, singura activitate care este permisă de lege a fi exercitată în paralel cu demnitatea de înalt funcţionar. Dânsul este lector universitar doctor la Facultatea de Management Financiar din cadrul Universităţii Financiar Bancare, unde predă disciplina Finanţarea proiectelor europene.