La începutul anului școlar,

Ca de fiecare dată, Arhiepiscopia Bucureștilor a întins o mână de ajutor elevilor care provin din familii nevoiașe. Peste nouă mii de copiii din Ilfov, Prahova și București au pășit pragul școlii la început de învățământ cu ghiozdane, rechizite și uniforme noi, primite de la preoți.

Preoții susțin eficientizarea procesului educațional și fac tot ce le stă în putință ca să combată abandonul școlar în rândul elevilor sărmani. Astfel, la începutul anului de învățământ 2016-2017, 9.712 copii, care provin din familii împovărate de lipsuri și greutăți, au primit, din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor, de la ghiozdane, caiete și stilouri noi, până la uniforme, îmbrăcăminte și toate cele necesare pentru a obține rezultate cât mai bune în noul an școlar. Darurile au ajuns la copii prin generozitatea preoților din 548 de parohii din Ilfov, Prahova și București, care, cu multă sârguință, au reușit să cumpere materiale didactice, după necesitățile elevilor.

“În perspectiva actuală, în care societatea resimte frământări multiple, generate de crize economice și spirituale, educația tinerilor constituie o prioritate atât pentru slujitorii Bisericii, cât și pentru factorii sociali implicați direct în formarea acestora, fiind una continuă și prezentă în toate etapele dezvoltării și maturizării spirituale a tinerilor, cultivând valorile morale și civice creștine și străduindu-se, în același timp, să preîntâmpine fenomenele cu efecte negative pentru viitorul tinerilor, precum: consumul de alcool și droguri, violența și abandonul școlar sau dificultățile întâmpinate de copiii și adolescenții ai căror părinți au plecat temporar în străinătate”, spune pr. conf. dr. David Pestroiu, Consilier Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, citat de basilica.ro.