sursa foto - https://www.facebook.com/InitiativaDinPrelungireaGhencea

Lucrările vor începe în aprilie. 

PMB vrea să aloce 5.000.000 de lei pentru obiectivul de investiții ”Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești”, în proiectul de buget pentru 2017

Primăria Capitalei va demara în luna aprilie lucrările de construire a trotuarelor pe Șos. Prelungirea Ghencea. În prezent se lucrează la remedierea deficiențelor din carosabil și se marcheaza trecerile de pietoni, anunță municipalitatea.

Acum, pe Prelungirea Ghencea, circulația rutieră se desfășoară pe câte o bandă pe sens, blocajele se întind pe zeci de metri, nu există trotuare, nu sunt amenajate stații RATB, iar când plouă nu ai pe unde să pășești din cauza noroaielor. Încă din 2007, Primăria Capitalei a anunțat că va lărgi strada și va face trotuare și benzi pentru biciclete, însă nu a făcut nimic în acest sens, iar locuitorii din zonă au protestat de mai multe ori cerând rezolvarea situației. Un nou protest este anunțat pentru data de 1 aprilie.

”La inițiativa primarului general, Gabriela Firea, la sediul Municipalității, a avut loc o ședință de lucru la care au participat toți factorii decizionali, responsabili cu identificarea unor soluții pentru decongestionarea traficului din zona Prelungirea Ghencea. Directoarea Administrației Străzilor, Mirela Ioniță, a anunțat că se fac deja demersuri pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din zonă. Astfel, pe 22 martie a început marcarea trecerilor de pietoni și au fost demarate lucrări de reparații pe porțiunile unde au apărut gropi. De asemenea, până la supralărgirea șoselei, a fost găsită o soluție provizorie pentru siguranța pietonilor: vor fi construite trotuare (cu o garanție de patru ani), pe o lungime de 3 km, până la limita administrativă cu județul Ilfov. Trotuarele vor avea o lățime de 1,5 m astfel încât să permită și circulația bicicletelor. Construirea acestora va începe în luna aprilie și va dura aproximativ o lună și jumătate”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

Instituția a mai anunțat că vrea să aloce 5.000.000 de lei pentru obiectivul de investiții ”Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești”, în proiectul de buget pentru anul 2017

”Suma a fost alocată pentru întocmirea unui nou studiu de fezabilitate și a unui Plan Urbanistic Zonal, care să corespundă situației actuale din teren, având în vedere că zona s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. În urma demersurilor Municipalității, acest proiect va fi inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București-Ilfov 2016-2030”, se mai arată în comunicatul municipalității.

 

Amintim că, în paralel cu proiectul municipalității, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are în plan realizarea unui pasaj suprateran peste Centura Capitalei și calea ferată ce ar trebui să fluidizeze circulația rutieră în zona intersecției dintre ieșirea din Capitală spre Domnești, dinspre Prelungirea Ghencea, unde, în prezent, se creează frecvent ambuteiaje.  Licitația pentru proiectul CNAIR ”Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura București Domnești’” a durat aproape 2 ani și a fost câștigată, în final, de o firmă aflată, la acest moment, în insolvență.