Primăria comunei Chiajna şi-a schimbat sediul

Poliția Locală și SPCLEP Chiajna funcționează, la rândul lor, la o nouă adresă

◉Schimbări în concordanță cu dezvoltarea localității

◉ Chiajna, o comună liniștită, fără probleme deosebite

Cele mai importante instituții administrative ale comunei Chiajna și-au schimbat sediile, începând cu această lună, a anunțat primarul Mircea Minea. Edilul a precizat că Primăria, Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor și Poliția Locală pot fi găsite de luna aceasta, de cetățeni, la alte adrese.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 595, ediția print

Începând cu data de 1 aprilie 2022, Primăria comunei Chiajna și-a mutat sediul în Str. Speranței, nr. 1 bis, sat Dudu, comuna Chiajna, a anunțat primarul Mircea Minea. Este important de știut că noul sediu în care funcționează de acum primăria este fostul sediu al Poliției Locale Chiajna, instituție care s-a mutat, la rândul său, într-un alt spațiu.

De asemenea, începând cu data de 28 martie 2022, Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor și-a mutat sediul în Str. 1 Decembrie 1918, nr. 90, sat Roșu, comuna Chiajna. Mai precis, noul sediu își desfășoară activitatea în clădirea amplasată în imediata apropiere (în spatele) Liceului Tehnologic “Doamna Chiajna”. În același spațiu s-a mutat și Poliția Locală ­Chiajna pentru perioada următoare.

Schimbarea este temporară, a anunțat Primăria Chiajna, deoarece Poliția Locală Chiajna și Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Chiajna vor funcționa în Strada Aleea Lacul Dâmbovița, în proximitatea sălii de sport din satul Roșu.

Schimbări în concordanță cu dezvoltarea localității

”Am decis mutarea sediului primăriei din mai multe considerente. Acest spațiu, în care a funcționat Poliția Locală Chiajna, este compact, modern și se pliază foarte bine pe nevoile cetățenilor, în vreme ce fostul sediu, care la origini a fost căminul cultural al localității, nu mai corespundea nevoilor instituției, mai ales acum, când aparatul de lucru s-a mărit”, ne-a declarat primarul comunei Chiajna, Mircea Minea.

Edilul a precizat că spațiul fostului sediul al primăriei va reveni Școlii Gimnaziale ”Alexandru Odobescu” și se potrivește perfect pe necesitățile unității de învățământ. ”În spațiul nou creat, avem în vedere realizarea unui spațiu de vizionare, proiecție, de forma unui amfiteatru, crearea de spații adecvate centrelor culturale și artistice. Este, dacă îmi permiteți expresia, o gură de oxigen pentru unitatea școlară ale cărei spații au fost restrânse în ultimii ani, chiar și cele administrative, din cauza afluxului mare de școlari și preșcolari”, a mai declarat primarul Mircea Minea.

Potrivit edilului, Poliția Locală Chiajna va funcționa într-un spațiu nou, acum în curs de amenajare, situat chiar în proximitatea Liceului Tehnologic din Roșu. ”Iar pentru serviciul de stare civilă și cel de emitere a actelor de identitate am pregătit un spațiu adecvat tot în zona liceului din Roșu. Localitatea noastră se dezvoltă cu pași repezi, iar aceste măsuri au fost luate avându-se în vedere și rațiuni de trafic. Traficul rutier către primărie se suprapunea cu cel de la școala gimnazială, iar acum, în spațiul din Strada Speranței dispunem de peste o sută de locuri de parcare, dar și de acces facil pentru cetățenii care folosesc mijloacele de transport în comun”, a mai spus primarul.

Chiajna, o comună liniștită, fără probleme deosebite

Șeful Poliției Locale Chiajna, Iulian Sibișanu, ne-a declarat că este o schimbare binevenită pentru aceste instituții și chiar dacă și acum, spațiul noului sediu care reprezintă vechea locație a Clubului Chiajna, este împărțit cu Serviciul de Evidență a Persoanelor, este mai mult loc pentru ca aceste servicii să deservească corespunzător nevoile cetățenilor, dar și pe cele ale angajaților.

Serviciul de Evidență a Persoanelor va funcționa la parter, iar Poliția Locală se află de acum la etajul unu. ”Suntem vizibili, în acest nou sediu, în sensul că ne-am instalat sigle, avem parcul auto aici, inclusiv SPCLEP și-a pus elemente de identificare. Se învață oamenii și vor veni singuri la nou sediu”, a precizat Iulian Sibișanu.

Acesta a explicat că Poliția Locală a comunei Chiajna funcționează cu 23 de polițiști locali plus comandantul, o schemă oarecum corespunzătoare necesarului comunei, având în vedere că din fericire, această așezare ilfoveană este una considerată liniștită. Nu sunt evenimente deosebite, dar evident, Primăria Chiajna se implică și ia în considerare toate nevoile acestei instituții. ”Ar fi loc de mai bine. Să vedem ce se va decide și mai departe, ce va decide conducerea localității, având în vedere că aceasta s-a mărit, nu numai prin numărul de locuitori cu domiciliu stabil, dar și prin numărul de locuitori flotanți. Legea 155 din 2010 prevede clar cum trebuie organizată și cum trebuie să funcționeze Poliția Locală”, a precizat Iulian Sibișanu, menționând că instituția pe care o conduce se poate lăuda cu oameni echipați corspunzător, un parc auto bine pus la punct, precum și două motociclete, care sunt funcționale și sunt folosite zilnic, mai ales când vine căldura. ”Există dotarea necesară pentru motociclist, există dotare personală, în sensul că oamenii sunt dotați cu minimul necesar pentru asigurarea măsurilor de ordine, ținute complete, adică se vede că există preocupare, există deschiderea conducerii primăriei pentru orice problemă”, a mai spus oficialul, menționând că, deși nu toate dorințele se pot împlini, având în vedere că primăria are numeroase servicii și priorități, este evident că există preocupare din partea administrației comunei Chiajna pentru ca fiecare instituție să funcționeze cât mai bine, în sprijinul cetățeanului.