Lecțiile de educație ecologică au prins contur, în curtea Școlii Gimnaziale ”Constantin I. Băicoianu” din satul Tâncăbești, comuna Snagov, unde, miercuri, 6 aprilie, peste 100 de elevi și cadre didactice au igienizat spațiul și au plantat arbori, arbuști și flori, iar soarele și voia bună i-au însoțit pe tot parcursul acțiunii. 

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 595, ediția print

Oana Grigore, inspector în cadrul Primăriei Snagov, a explicat că în perioada 2 – 18 aprilie, se desfășoară în comună, campania de curățenie, în cadrul unui program aprobat de primarul Mihai Anghel, de colectare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice, un program de colectare a deșeurilor vegetale, cât și un program de colectare a deșeurilor reciclabile. Cetățenii și operatorii economici, care își desfășoară activitatea pe raza comunei  Snagov, au fost informați și rugați să acționeze în raza proprie, acolo unde își desfășoară activitatea sau locuiesc, pentru igienizarea spațiilor verzi, atât cele comune, cât și cele individuale.

”La Școala Gimnazială «Constantin Băicoianu» din Tâncăbești, împreună cu 100 de elevi din toate clasele, 10 cadre didactice, personalul auxiliar și reprezentanți ai Primăriei Snagov, am avut o amplă campanie de igienizare a spațiului verde aferent unității de învățământ și de plantare. Am plantat arbori din speciile tei și frasin, arbuști, sălcii plângătoare, buxus, tuia și panseluțe. Cei mici s-au preocupat de aranjarea jardinierelor cu flori și au fost un exemplu bun de urmat și pentru noi. Vom continua astfel de acțiuni cu unitățile de învățământ situate pe raza comunei Snagov”, a declarat Oana Grigore.

Fiecare clasă și-a ales un copac de care va avea grijă

”Ne-am alăturat cu mare bucurie campaniei de curățenie și împreună, elevi și cadre didactice, am încercat să creăm un spațiu plăcut, considerând școala ca locul de acasă. Ne-am adunat forțele și am căutat să participăm după puterea fiecăruia. Am reușit să facem multe lucruri minunate. Fiecare clasă și-a ales copacul, de care, bineînțeles, va avea grijă în continuare. Mulțumim Primăriei Snagov pentru sprijin și cu siguranță vom colabora în continuare cu astfel de proiecte desfășurate la nivelul școlii noastre”, a declarat Mihaela Leuștean, responsabil la structura ”Constantin Băicoianu”. Sâmbătă dimineață, lângă Baza Sportivă Ghermănești, snagovenii au fost așteptați  pentru a strânge deșeurile abandonate în păduri. ”Le mulțumim celor câțiva snagoveni care au răspuns îndemnului nostru de a se alătura campaniei de voluntariat pentru strângerea deșeurilor din pădurile Snagovului. Ne așteptam să fie mai mulți pentru că mediul înconjurător ne aparține tuturor, iar el nu se umple de gunoaie de la sine, ci tot ca rezultat al acțiunilor oamenilor iresponsabili”, a anunțat primarul Mihai Anghel. Cei implicați au reușit să strângă 640 kg de gunoi. Acțiunea continuă sâmbătă, 16 aprilie.