Începând cu data de 1 iulie, locuitorii din orașul Pantelimon beneficiază de transport în comun RATB. Linia preorășenească 404 funcționează pe direcția Cora Pantelimon – orașul Pantelimon și retur, ca urmare a încheierii Contractului de Transport Public între Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi Primăria Oraşului Pantelimon.

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 358.

pantelimon

Primăria orașului Pantelimon a anunțat încheierea, cu succes, a negocierilor pentru reintroducerea autobuzelor Regiei Autonome de Transport București în zonă. Consiliului General al Municipiului București a aprobat reluarea transportului preorășenesc,  întrerupt în iunie 2010. Este vorba despre o singură linie preorășenească, 404, care circulă zilnic pe traseul: Cora Pantelimon – Șos. Gării Cățelu – Bd. Biruinței – Biserica Sf. Nicolae – Școala Generală nr. 1 – Policlinică – Mihai Eminescu – Cimitir II parohial – Avicola – Pantelimon și invers.

Locuitorii orașului Pantelimon sunt mulțumiți că pot ajunge în condiții mult mai civilizate în Capitală, la costuri decente.
Locuitorii orașului Pantelimon sunt mulțumiți că pot ajunge în condiții mult mai civilizate în Capitală, la costuri decente.

Și Jurnalul de Ilfov a făcut o plimbare cu autobuzul 404 și a stat de vorbă cu cetățenii pentru a vedea ce părere au despre noua variantă de transport.

Locuitorii orașului Pantelimon au primit cu mare bucurie această facilitate, care îi ajută să ajungă mult mai ușor în Capitală, în condiții foarte civilizate.

Autobuzele sunt dotate cu aer condiționat, sunt foarte curate, nu sunt aglomerate, iar costul unei călătorii este de departe mult mai mic decât cel perceput de companiile de maxi-taxi.

Mijloacele de transport efectuează opriri în staţiile prevăzute în contract şi poartă inscripţia: ”404: Granitul – Pantelimon”.

Linia 404 circulă pe direcția Cora Pantelimon – orașul Pantelimon: de luni până vineri, de la ora 05.00, până la ora 23.15 (în medie, din 20 în 20 de minute); sâmbătă și duminică, de la ora 05.05, până la ora 22.00 (în medie, din 45 în 45 de minute). Pe direcția orașul Pantelimon – Cora Pantelimon, se circulă: de luni până vineri, de la ora 05.15, până la ora 23.30 (în medie, din 20 în 20 de minute); sâmbătă și duminică, de la ora 05.20, până la ora 22.15 (în medie, din 45 în 45 de minute). Orarul este orientativ (respectarea lui depinde de condițiile de trafic de pe traseu).

Elevii erau nedumeriți dacă trebuie să își facă, sau nu, abonament și pe timpul vacanței.
Elevii erau nedumeriți dacă trebuie să își facă, sau nu, abonament și pe timpul vacanței.

Un bilet costă 1,5 lei. Pentru călătorii care doresc să își facă abonament lunar, prețul este de 35 lei pe această singură linie (404), 95 lei pe 2 linii (404 și altă linie urbană) și 125 lei pentru toate liniile (din București și Ilfov). Pentru aceste abonamente se acorda o reducere de 50% elevilor, studenților și donatorilor de sânge.

”Ne zbatem de ani buni să semnăm un contract în folosul cetă­țea­nului, pe un traseu care să deservească toate zonele orașului Pantelimon, la intervale orare convenabile și în condiții moderne de infrastructură”, a declarat primarul orașului Pantelimon, Marian Ivan. ”După 7 ani fără RATB în orașul nostru, am reușit, în cel de-al treilea mandat al meu, să oferim din nou cetățenilor noștri dreptul la un transport civilizat și accesibil ca preț”, a completat acesta.

Negocierile cu RATB au reînceput intens anul trecut: în Pantelimon, s‑au executat ample lucrări de asfaltare (peste 100 de străzi), iar regia de transport nu și-ar fi putut desfășura traseul fără o infrastructură rutieră corespunzătoare.

pantelimonȘtefan (centru), este un alt călător mulțumit de apariția liniei 404, dar și-ar dori să poată ajunge până la Delfinului, unde, spune el, există mai multe legături RATB, care îi permit să ajungă mai ușor în diverse zone din Capitală. Tânărul se dovedește a fi și foarte vigilent: „Să se bage controlori. Oamenii trebuie să plătească și ar fi bine să existe chioșcuri de bilete la ambele capete ale liniei, iar lumea să își cumpere bilete sau abonamente. Este foarte important să plătească lumea.”

pantelimonLivia Ursariu este mulțumită de introducerea liniei 404 și consideră acest traseu folositor: „Ar fi fost bine dacă traseul era puțin mai lung, undeva până la Fundeni, la capătul lui 282. Eu lucrez la Spitalul Fundeni, dar este bine și așa, mai ales că este mai ieftin decât o cursă cu maxi-taxi”.