CLINCENI. Un eveniment de seamă pentru locuitorii comunei

În urmă cu câteva zile, mai precis vineri, 29 aprilie a.c. primarul Adrian Budeanu a obţinut un succes important, pentru locuitorii comunei Clinceni. E vorba despre semnarea contractului cu Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB). Actul oficial consfinţeşte reluarea transportului de călători între Clinceni şi Capitală. Această biruinţă pune din nou în termeni civilizaţi şi avantajoşi transportul cetăţenilor. El se va desfăşura ritmic, după un orar prestabilit, respectat, la ore convenabile, cu costuri achitate integral şi exclusiv din fondurile bugetului local.

Parafarea convenţiei e un demers extrem de important, chiar vital  pentru locuitorii Clinceniului. Nu mai explicăm acum cititorilor, încă o dată, de ce şi cum. Izbânda încheierii acestui act oficial i se datorează exclusiv edilului şef al comunei. Bunul deznodământ al lucrurilor  pune în lumină eforturile, tenacitatea, intensitatea diplomaţia strategiei și argumentelor sale, folosite din plin.

Anunţul – de pe paginile de socializare – despre semnarea acordului stabilit a primit felicitări din partea cetăţenilor şi a fost urmat de comentarii laudative.

 

O cerinţă expresă: corectitudinea

Succesul obţinut e într-adevăr salutar. Dar, ca întotdeauna, există şi o  obligaţie esenţială care trebuie respectată de către toţi călătorii. Desigur, pentru a nu pune o presiune foarte mare asupra bugetului local, e obligatoriu ca toţi cei care se urcă în autobuzele RATB să-şi achite costurile abonamentelor de transport. În acest fel, se elimină şi riscul întreruperii derulării serviciilor de transport, din cauze materiale. Cu alte cuvinte, dacă oamenii îşi vor plăti abonamentele, şi le vor valida cinstit, totul va decurge în cele mai bune condiţii, pe termen lung. Altminteri, există riscuri majore, impedimente care pot pune în primejdie termenii înţelegerii.    

 

Alte informaţii importante

Detaliile care urmează le-am primit de la primarul Clinceniului.

În primul rând, am aflat că, zilnic, sunt programate 15 curse ale liniei de autobuze cu nr. 439, spre Capitală şi retur. Traseul? Clinceni – Bragadiru – cu intrare în Bucureşti de pe Şoseaua Alexandriei, şi va avea ca staţie terminus Autogara Rahova.

O a doua rută de transport va avea 12 ­curse zilnice, cu autobuze pe linia nr. 456. Ea va funcţiona pe linia Clinceni – satul Olteni, cu finalul traseului situat în Capitală, în zona Prelungirea Ghencea.

 

Toate avizele, obţinute

Pentru ca totul să se afle în buna legalitate a funcţionării, au fost obţinute avizele trebuincioase. Unul dintre ele e cel dat de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov.

În acest fel, în câteva zile, îşi vor face apariţia pe trasee primele autobuze de transport în comun. E important ca totul să se desfăşoare fără sincope, în cele mai bune condiţii programate şi pe termen lung. În fond, asta e ţinta finală a eforturilor depuse şi a succesului obţinut.    

 

Încă o investiţie, în lucru

Ea se află în Clinceni şi priveşte chiar subiectul transportului în comun pe noile linii RATB, repuse în funcţiune.

E vorba despre amenajarea unei platforme betonate pentru pentru capătul de linii ale traseelor amintite. Ea se află situată pe şos. Clinceni-Ordoreanu, vizavi de Complexul Sportiv şi Cultural al comunei. 

Primarul Adrian Budeanu a afirmat: „În luna martie a acestui an, cu sprijinul Consiliului Local am luat decizia constituirii cât mai rapide a acestei facilităţi urbane importante pentru buna desfăşurare a transportului în comun al cetăţenilor noştri. E vorba şi de crearea unor condiţii optime pentru traficul auto.

Suprafaţa totală amenajată a platoului are 600 mp. Ea  va asigura staţionarea  şi manevrele la capătul de linie al autobuzelor cu nr. 439 şi 456.

 

Lucrările sunt la început, acum executându-se nivelarea şi alte pregătiri ale terenului, pentru construirea platformei. Vor urma: pietruirea ei, montarea plasei de consolidare, apoi turnarea stratului de rezistenţă betonat şi, în final, asfaltarea. În cel mai scurt timp, această investiţie va fi terminată, astfel încât totul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, a conchis edilul localităţii.