Am vizitat multe localități ilfovene, dar parcă nu am întâlnit o asemenea efervescență în realizarea de proiecte care să contribuie la bunăstarea cetățenilor, ca în oraşul Pantelimon. Zilele trecute, aflat, din nou, în urbea, aproape înfrățită cu Bucureştiul, am constatat că, peste tot, se muncea de zor.

Unul dintre proiectele realizate cu forțe proprii de către primăria oraşului este cel care prevede construirea unei săli de sport la şcoala nr.1 din bulevardul Biruinței. Începută de puțină vreme, construcția prinde contur. Deja s-a turnat fundația pentru stâlpii de susținere, lucrarea urmând a fi finalizată în luna octombrie. Şi, pentru că există deja o colaborare fructuoasă cu constructorul, SC VICECOM, se poartă negocieri cu această firmă pentru ridicarea unei surori gemene şi în strada Mioriței, unde se află cel de-al doilea corp al şcolii amintite. Aceste investiții vor costa, fiecare, 2 milioane de lei. 

O inițiativă cât se poate de benefică, având în vedere că lucrările la sala de sport, începută cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, au stagnat din lipsă de fonduri. „CNI ne-a trimis o adresă prin care am fost anunțați că nu mai există fonduri şi să luăm măsuri pentru conservarea şi paza construcției”, ne-a spus primarul Marian Ivan.

Toamna se numără realizările

Toamna bate la uşă, iar Pantelimonul se pregăteşte de bilanț. Parcul din zona Tractorul poate fi deja bifat la capitolul realizări de succes. Cele două proiecte cu fonduri europene, sistemul de supraveghere video şi cel de iluminat public se apropie de final. Până la sfârşitul toamnei, cele două sisteme vor deveni funcționale. Şcolile au fost igienizate şi-şi aşteaptă elevii. În clădirea din Mioriței a fost schimbată integral instalația electrică. Continuă lucrările de salubrizare şi de amenajare a parcărilor şi spațiilor verzi din jurul blocurilor de locuințe. La grădinița nouă, în sala de sport, vor fi amenajate încă trei dormitoare, pentru a satisface numărul mare de cereri de înscriere. Au fost înființate trei trasee pentru transportul prichindeilor la grădiniță. În zonele Viilor, Ferma Animalelor şi şos. Cernica, lucrările pentru introducerea sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare sunt în toi. Ce-ar mai fi de spus? Ceea ce spuneam în introducere. Pantelimonul arată ca un stup în care albinele nu mai prididesc cu munca. Munca pentru binele cetățeanului.