Dumitru Ruse, primarul orașului Măgurele, jud. Ilfov a fost arestat joi , 8 iunie, în urma unui flagrant organizat de ofițeri sub acoperire. Primarul este acuzat că ar fi cerut și ar fi primit mită 1500 de RON de la un cetățean al comunei.

Un șpăgar de doi bani

Jurnalul de Ilfov a consumat tone de tuș pentru a demonstra fărădelegile comise de Dumitru Ruse. În final s-a dovedit că individul era cel care făcea legea în Măgu-rele. Dar până la urmă i s-a înfundat. Pentru câțiva leuți a dat ­cinstea pe rușine, iar acum trebuie să dea cu subsemnatul la DNA.

Totul a început atunci când un cetățean al urbei, care avea un imobil pe care-l demola, a încercat să depoziteze molozul rezultat într un loc nepermis. Pentru că ta-xele în acest caz sunt destul de piperate, cetățeanul a apelat la primar, care i-a promis că-i autorizează depozitarea resturilor dacă îi dă 3000 de lei. Cetățeanul a apelat atunci la organele de poliție, care i au organizat un flagrant atunci când i se dădea o primă tranșă de 1500 de lei primarului șpăgar. Și uite așa a ajuns nea Mitică al nos-tru acolo unde i era de mult locul, adică la ”răcoare”. Acum li se poate alătura celorlalți doi candidați la alegerile locale din Ilfov care se află după gratii, mai exact Apos-tol Mușat, la Snagov și Adrian Mladin, la Jilava, informează Mediafax.

Dumitru Ruse, reținut pentru 24 de ore

Primarul Dumitru Ru­se a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, pentru 24 de ore.

Persoana de la care primarul orașului Măgurele, Dumitru Ruse ceruse 3.000 de lei, vroia să arunce pe terenul primăriei o sută de mașini cu deșeuri de construcţii, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Ilfov, Gabriela Spirea.

Dumitru Ruse a fost prins în flagrant delict în timp ce primea 1.500 de lei din cei 3.000 de lei ceruţi de la o persoană pentru a-i pemite să arunce pe terenul Primări-ei Măgurele deșeuri rezultate de la o clădire demolată, a spus Gabriela Spirea.