Joia trecută, primarul sectorului 3 al Capitalei, și fost președinte al Organizației PSD Ilfov, a fost chemat la DNA, pentru a i se aduce la cunoștință că este urmărit penal pentru evaziune fiscală în formă continuată, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Procurorii DNA susțin că fapta de evaziune fiscală este legată de modul în care Robert Negoiţă, prin firmele sale, a construit trei ansambluri rezidenţiale în București, în orașul Voluntari și în Popești-Leordeni, între 2005 și 2009. Prejudiciul calculat, în acest dosar, se ridică la peste 77.000.000 de lei.

Negoiță nu s-a înregistrat ca plătitor de TVA

„În perioada 2005- 2009, prin folosirea resurselor societăţilor pe care le administra, suspectul Negoiţă Robert Sorin a construit trei ansambluri rezidenţiale compuse din imobile de locuit și locuri de parcare și a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea și neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei”, se arată în comunicatul procurorilor. Practic, DNA susţine că cele trei ansambluri rezidenţiale au fost vândute fără ca ANAF să știe de aceste tranzacţii, iar obligaţiile fiscale să fie achitate.

Veniturile nu au fost evidențiate

„Pentru a evita plata obligaţiilor fiscale aferente veniturilor realizate, Negoiţă Robert Sorin a folosit un procedeu ingenios, prin care cheltuielile cu realizarea imobilelor, în nume propriu, au fost evidenţiate contabil și declarate fiscal de societăţile pe care le administra, însă veniturile nu au fost evidenţiate. Prin urmare, raportat la cele trei ansambluri rezidenţiale, Negoiţă Robert Sorin nu a declarat activitatea economică prestată ca persoană impozabilă în scopuri de TVA.” susține DNA. „Sunt fapte de când eram în zona de management privat. Nu are legătură cu activitatea mea de când fac management public. Mă bucur că începe să se lucreze pe acest dosar”, a declarat Robert Negoiţă la ieșirea din DNA.