Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a anunţat că îşi doreşte ca primul comandament NATO de comandă şi control din România să fie operaţional în luna iunie a.c., în timp ce al doilea comandament, de divizie, ar urma să fie operaţional în termen de doi ani.

Întrebat de jurnaliști unde vor fi înfiinţate cele două comandamente NATO din România, Duşa a evitat să dea un răspuns clar. ”Discutăm deja de aceste locaţii, vom mai vedea cu conducerea Statului Major care sunt cele mai eficiente din punct de vedere militar, dar şi cele mai eficiente din punctul de vedere al cheltuielilor materiale. Este normal ca un comandament să îl avem acolo unde avem deja o structură, unde avem elemente de comandă-control, unde sunt condiţii pentru ca aceste comandamente să funcţioneze“, a spus ministrul Apărării.

 

Amintim că, recent, miniştrii Apărării din statele membre ale Alianţei, au decis ca două centre de comandă şi control ale NATO să fie înfiinţate în România, aici urmând să activeze militari români, dar şi din alte state membre.