Guvernul a avizat proiectul de lege pentru aprobarea „Programului carne de porc din fermele româneşti”.
Acest program național multianual este strict motivat de studiile legate de carnea de porc produsă în fermele din România, care ar avea cea mai mare nevoie de sprijin de la stat în 2017. „Aici stăm cel mai prost. Dacă anul viitor se schimbă cifrele, se vor schimba şi produsele”, a spus Alina Petrescu, purtător de cuvânt al guvernului. Programul prevede acordarea unui ajutor de stat fermierilor care au cel puțin 200 de porci la îngrășare, sub forma unor pachete de sprijin, valoarea unui pachet, pentru efectivul de porci amintit mai sus fiind echivalentul a 10.000 euro pentru porcii graşi care se livrează şi se clasifică în abatoare autorizate. Banii vor fi gestionați de Direcțiile pentru Agricultură județene. Proiectul de lege se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.344