Multașteptata partidă cu echipa Danemarcei a mai consemnat un fiasco pentru selecționata României, în ciuda declarațiilor pline de optimism ale selecționerului Christoph Daum. Mai mult, elevii germanului au egalat un record negativ care data de 69 de ani: patru partide consecutive fără gol marcat.

După un meci anost, în care s-a jucat haotic, la întâmplare, România rămâne cu o singură victorie în preliminariile Cupei Mondiale 2018, iar șansele de a ajunge la turneul final din Rusia chiar și în urma unui baraj sunt tot mai mici, după ce a remizat, 0-0, cu Danemarca, pe stadionul Cluj Arena. În urma acestui rezultat, tricolorii rămân pe locul 4 în grupa E, la egalitate cu Armenia și cu un punct în urma Muntenegrului și a danezilor.

Keșeru, „ratangiul” de serviciu

Claudiu Keșeru a fost cel care a ratat prima ocazie, în minutul 18, după o pasă ideală trimisă de Romario Benzar, când a trimis mingea peste transversală, în peluză, din marginea careului de 6 metri. Tot el a mai avut încă două ocazii clare de a marca, pe care le-a risipit cu seninătate

Tot golgheterul Bulgariei n-a ajuns apoi la o centrare trimisă de Benzar. Danezii au fost periculoși pe final de repriză, prin Eriksen, dar s-a intrat cu 0-0 la pauză. Partea secundă a început la fel – mingea s-a scurs pe lângă poarta lui Tătărușanu, la ocazia lui Zanka.

„Tricolorii” au presat și, după ce au recuperat în careul advers, Keșeru și Chipciu au fost blocaţi în apropierea porţii. Pe final, Jorgensen ne-a dat mari emoţii, dar România-Danemarca s-a terminat 0-0. În condiţiile în care Polonia pare scăpată în câștigătoare, lupta pentru poziţia a doua se va da între Muntenegru, Danemarca, România și Armenia, însă prestaţia elevilor lui Christoph Daum pe Cluj Arena nu oferă foarte multe motive de optimism fanilor. În plus, România va juca în deplasare în toate disputele cu formaţiile tari din grupă (Polonia, Muntenegru și Danemarca).

Șanse minime de calificare

Dintre toți jucătorii care au evoluat în acest meci, singurii care s-au remarcat au fost Romario Benzar, tot mai mult o certitudine, și Cristi Săpunaru, în timp ce la „categoria” dezamăgiri lista este mult mai numeroasă. În această categorie intră chiar unii jucători de la care se aștepta foarte mult, precum Nicolae Stanciu sau Claudiu Keșeru.

În acest moment, nici locul al 2-lea nu i-ar fi de ajuns României, deoarece doar opt din cele nouă locuri 2 vor disputa barajul pentru ultimele patru locuri care duc în Rusia. În ierarhia poziţiilor secunde din cele nouă grupe preliminare, a doua clasată din grupa noastră, Muntenegru, este ultima și nu ar prinde loc la barajul pentru Cupa Mondială.

Muntenegru are patru puncte în cele patru meciuri luate în calcul în clasamentul locurilor 2 (nu contează rezultatele contra ultimei clasate din grupă), în timp ce penultima clasată în ierarhie, Slovacia, are șase puncte. Dacă s-ar afla pe poziţia secundă în grupă, România ar fi tot ultima în ierarhia locurilor 2 din cele nouă grupe, cu cinci puncte.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.344